«Στο Σπίτι», το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής της Μπερλινάλε

Η ταινία του Α. Καρανικόλα βραβεύτηκε στο «Φόρουμ του Ανεξάρτητου Κινηματογράφου»
Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 20:16
UPD:20:59

Ο Αθανάσιος Καρανικόλας με το βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, για την ταινία «Στο Σπίτι».

A- A A+

Η διοργάνωση του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των μεγάλων βραβείων, ανακοίνωσε την απονομή του βραβείου της Οικουμενικής Επιτροπής στην ελληνική ταινία «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα.

Η Μαρία Καλλιμάνη και η μικρή πρωτοεμφανιζόμενη Ζωή Ασημάκη σε σκηνή της βραβευμένης ταινίας «Στο Σπίτι».

Η ταινία, που προβλήθηκε στο τμήμα του «Φόρουμ του Ανεξάρτητου Κινηματογράφου», αφηγείται την ιστορία της Νάντιας, μια Γεωργιανής που ζει μαζί με μια οικογένεια που αποτελείται από τη σύζυγο, τον σύζυγο και τη μικρή τους κόρη σε ένα σπίτι στα Δικαστικά του Μαραθώνα, με θέα τη θάλασσα.

Ο Αθανάσιος Καρανικόλας κρατά το βραβείο ανάμεσα στους παραγωγούς του φιλμ.

Η σχέση τους είναι ιδανική, αφού η Νάντια δεν είναι μια απλή οικιακή βοηθός ή μια απλή οικονόμος, αλλά περισσότερο μια φίλη για τη μοναχική σύζυγο, μια μητέρα για τη μικρή Ίριδα και η - εδώ και δώδεκα ολόκληρα χρόνια - ψυχή ενός σπιτιού που δεν κρύβει ανομολόγητα μυστικά ή κάτι σκοτεινό, παρά μόνο την αέναη καθημερινότητα μιας ζωής στην Αθήνα της κρίσης, σήμερα και από πάντα. Όλα θα αλλάξουν όταν η Νάντια θα μάθει πως πάσχει από μια αρρώστια, γεγονός που θα την κάνει ανεπιθύμητη εκεί όπου κάποτε ήταν το σπίτι της.

Στην ταινία - που αποτελεί μια συμπαραγωγή Ελλάδας και Γερμανίας - πρωταγωνιστούν η Μαρία Καλλιμάνη, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Γιάννης Τσορτέκης, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, η Αλεξία Καλτσίκη, ο Νίκος Γεωργάκης και η μικρή πρωτοεμφανιζόμενη Ζωή Ασημάκη. Η Μαριέττα Φαφούτη έγραψε αποκλειστικά για την ταινία το τραγούδι με τίτλο «Φως μες στο Σκοτάδι» , το οποίο ερμηνεύει η Δανάη Ανδρέου.

Μαρία Καλλιμάνη και Αθανάσιος Καρανικόλας.

H Οικουμενική Επιτροπή, η οποία στηρίζεται από την Καθολική και Προτεσταντική Εκκλησία, απένειμε δύο ακόμη βραβεία σε ταινίες που συμμετείχαν στο Πανόραμα και στο Διαγωνιστικό Τμήμα. Από το Πανόραμα,  η επιτροπή βράβευσε το γερμανικό «Kreuzweg», ενώ το από το Διαγωνιστικό Τμήμα βραβεύτηκε το «Cavalry» του Τζον Μάικλ Μακ Ντόνα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς