Προς σχηματισμό κυβέρνησης στον Λίβανο

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014 12:48
UPD:15:16
EPA/NABIL MOUNZER

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ταμάμ Σαλάμ (φωτογραφία αρχείου) μετέβη το πρωί στο προεδρικό μέγαρο προκειμένου να υποβάλει στον αρχηγό του κράτους Μισέλ Σουλεϊμάν έναν κατάλογο με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

A- A A+

Τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Λίβανο αναμένεται να ανακοινώσουν αξιωματούχοι, μετά από δέκα μήνες εμπλοκής μεταξύ των αντιπάλων κομμάτων στην χώρα, η οποία είναι αντιμέτωπη με τη βία που διαχέεται από τη γειτονική Συρία. .

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ταμάμ Σαλάμ μετέβη το πρωί στο προεδρικό μέγαρο προκειμένου να υποβάλει στον αρχηγό του κράτους Μισέλ Σουλεϊμάν έναν κατάλογο με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που αναμενόταν επί μακρόν και η ανακοίνωση του οποίου είχε ματαιωθεί πολλές φορές στη διάρκεια των τελευταίων μηνών.

Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να περιλαμβάνει για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια μέλη της σιιτικής Χεζμπολάχ, που συνδέεται με το συριακό καθεστώς, και προσκείμενους στον πρώην πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι, τον οποίο υποστηρίζει η συριακή αντιπολίτευση, ύστερα από έναν συμβιβασμό που επιτεύχθηκε έπειτα από μήνες επίπονων διαπραγματεύσεων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή