«Δεν φοβάμαι. Εξάλλου, πεθαίνεις μόνο μια φορά»

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2004 14:16

A- A A+

«Δεν φοβάμαι. Εξάλλου, πεθαίνεις μόνο μια φορά...». Απάντησε ο φλεγματικός Κένεθ στον αδελφό του Πολ Μπίγκλεϊ, λίγο πριν τον απαγάγουν στο Ιράκ.

Ο Βρετανός Κένεθ Μπίγκλεϊ, 62 ετών, γύρισε τον κόσμο ως πολιτικός μηχανικός σε εταιρείες με ξένα συμβόλαια. Αποκεφαλίστηκε στις 8 Οκτωβρίου από την οργάνωση του Αλ Ζαρκάουι. Τραγική ειρωνεία: θα έβγαινε σε λίγες εβδομάδες στη σύνταξη, και σχεδίαζε να αγοράσει ένα σπίτι στην Ταϊλάνδη, για να ζήσει εκεί τα υπόλοιπα χρόνια του μαζί με την Ταϊλανδή γυναίκα του.

Ο Μπίγκλεϊ, αφότου έχασε το δεύτερο γιο του σε τροχαίο, άφησε το Λίβερπουλ όπου γεννήθηκε, επιζητώντας να ξεχάσει τον πόνο του.

Στον αδελφό του, Πολ, επίσης πολιτικό μηχανικό στη Μέση Ανατολή, είχε εκμυστηρευτεί: «Δεν έχω πια ζωή».

Ο μικρός χτυπήθηκε από φορτηγό. Ο πατέρας του ήταν υποχρεωμένος να αποφασίσει εάν θα ήθελε να τον κρατήσει στη ζωή με μηχανική υποστήριξη ή να σταματήσει το μηχάνημα που έδινε ανάσα στο γιο του. Ηταν μια στιγμή που κατέστρεψε όλη τη ζωή του αδελφού μου, διηγείται ο Πολ Μπίγκλεϊ.

Στη δεκαετία του '60 μετανάστευσε μαζί με την πρώτη σύζυγο του Μάργκαρετ, στην Αυστραλία. Στη συνέχεια πήγαν στη Νέα Ζηλανδία και αργότερα επέστρεψαν στη Βρετανία, όπου τους χτύπησε και πάλι η μοίρα. Η γυναίκα του έπεσε θύμα βιαιότητας και κλοπής.

Εργάστηκε στο Ντουμπάι, στο Ομάν, στο Μπαχρέιν, στο Αμπού Ντάμπι και στο Κουβέιτ, γιατί όπως έλεγε «του άρεσε να εργάζεται στον αραβικό κόσμο».

«Εγώ έχω μάθει τι να κάνω αν με πιάσουν όμηρο. Τα έμαθα στο Λίβανο. Εδειξα κάποτε και στον Κένεθ τι πρέπει να κάνει εάν του συμβεί κάτι τέτοιο», διευκρινίζει ο Πολ. Ο Κένεθ δεν πρόλαβε να τα χρησιμοποιήσει.

* Η φωτογραφία είναι από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή