Επανέρχεται το πόιντ σίστεμ

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2004 15:29
UPD:15:34

A- A A+

Θέματα του υπουργείου Μεταφορών απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης τόνισε ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς για το νέο συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας και σύντομα μετά από συνεργασία με τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Δημόσιας Τάξης θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις.

Στόχος είναι, όπως τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, να διατηρηθεί και να βελτιωθεί το καλό κλίμα που υπήρξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ένας στους δυο Αθηναίους από ένας στους τρεις που είναι σήμερα.

Ο κ. Λιάπης δήλωσε επίσης ότι το πόιντ σίστεμ δεν λειτουργεί και πως η κυβέρνηση θα το θέσει ξανά σε λειτουργία.

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ούτε του υπουργείου Μεταοφορών η ιδιωτικοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς όπως ανέφεραν ορισμένα δημοσιεύματα.

Παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα για την ηλεκτροκίνηση των σιδηροδρόμων είπε ότι θα γίνει ηλεκτρικό τρένο διπλής γραμμής απο τη Θεσσαλονίκη έως την Πάτρα το οποίο ως το Κιάτο θα είναι έτοιμο ως το τέλος της τετραετίας εκτός από τη δύσκολη περιοχή του Δομοκού, ενώ μέχρι το 2011 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο έως την Πάτρα.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% έως το 2010 και προανήγγειλε αναμόρφωση του ΚΟΚ με αυστηρότερες ποινές για την επικινδυνότητα των οδηγών.

Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή Αεροπορία ο κ. Λιάπης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό μετά την κήρυξη του παλαιού ως άγονου, ώστε η εταιρία να πωληθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και για τους εργαζομένους και για την Ολυμπιακή.

Πηγή: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή