Ολλανδία: Έγκλημα ο θάνατος μιας πρώην υπουργού Υγείας;

Ανακοίνωση της ολλανδικής αστυνομίας με βάση τα ευρήματα
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 16:46
UPD:16:59
EPA/LOUISA GOULIAMAKI

H πρώην υπουργός Υγείας Ελς Μπορστ (φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι υποψιάζεται πως ο θάνατος, αυτή την εβδομάδα, μιας πρώην υπουργού Υγείας οφείλεται σε έγκλημα.

Η Ελς Μπορστ, 81 ετών, βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της το βράδυ της Δευτέρας, δύο ημέρες αφότου είχε συμμετάσχει σ' ένα συνέδριο του κόμματός της, του κεντροδεξιού «Δημοκράτες 66».

Στην Μπορστ οφείλεται ο νόμος ο οποίος έκανε την Ολλανδία, πριν από περισσότερο από 10 χρόνια, την πρώτη χώρα που νομιμοποίησε την ευθανασία.

EURONEWS

Η ολλανδή πολιτικός, η οποία ήταν γιατρός και είχε υπηρετήσει δύο φορές ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ήταν - το 2002 - η αρχιτέκτονας του νομοσχεδίου που έδωσε στους ανθρώπους που έπασχαν από νόσο τελικού σταδίου το δικαίωμα να βάζουν τέλος στη ζωή τους έπειτα από γνωμάτευση γιατρού.

«Με βάση τα ιατροδικαστικά τεστ και τα επιτόπια ευρήματα, μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η πιθανότερη αιτία θανάτου είναι το έγκλημα», αναφέρει σε δήλωσή της η αστυνομία, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η Μπορστ ήταν υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος σε δύο κυβερνήσεις με επικεφαλής έναν πρωθυπουργό των Εργατικών, τον Βιμ Κοκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή