Γ. Πανούσης: Πολύμηνη καθυστέρηση στην κατάθεση του σωφρονιστικού κώδικα

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 12:12
UPD:12:45
ΒΟΥΛΗ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
A- A A+

Εξηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης για την πολύμηνη καθυστέρηση της κατάθεσης του νέου σωφρονιστικού κώδικα ζητεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιάννης Πανούσης, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Όπως επισημαίνει ο βουλευτής, το κείμενο του νέου σωφρονιστικού κώδικα βρίσκεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης «κατά παράβαση της νομιμότητας και του κράτους δικαίου, εν αναμονή της προώθησής του για ψήφιση, πάνω από οκτώ μήνες τώρα». Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, η σχετική δημόσια διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί ήδη από τις 21.11.2012, ενώ στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου 2013, ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προανήγγειλε την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στις αρχές του 2014 , κάτι που δεν έχει ακόμη συμβεί.

Ο κ. Πανούσης αναφέρεται παράλληλα και στην υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, η οποία –όπως επισημαίνει - τείνει να επηρεάσει μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης, ασκώντας πίεση για αυστηροποίηση όρων και διαδικασιών που σχετίζονται με τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος.

Ο βουλευτής προειδοποιεί συγκεκριμένα ότι «η εν θερμώ αυτή προσέγγιση των ευαίσθητων σωφρονιστικών θεμάτων, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε εσφαλμένες επιλογές, επιβάλλοντας με οριζόντιο τρόπο δυσμενή μέτρα ‘επί δικαίων και αδίκων’».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή