Το δικό της σχέδιο για τη Συρία παρουσίασε στο Σ.Α. η Μόσχα

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 11:23
UPD:11:28
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

«Η τρομοκρατία σίγουρα είναι εξίσου σοβαρό πρόβλημα (με την ανθρωπιστική κρίση)», ανέφερε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

A- A A+

Το δικό της σχέδιο απόφασης για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και για την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία παρουσίασε η Μόσχα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μετά την απόρριψη του κειμένου το οποίο συνέταξαν οι δυτικές και οι αραβικές χώρες.

Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σε αυτό παρουσιάζεται «η (ρωσική) άποψη για τον ρόλο που μπορεί να αναλάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας, αν θέλουμε να βρεθεί μία λύση στα προβλήματα και όχι να ανταγωνιζόμαστε η μία πλευρά την άλλη». 

«Η τρομοκρατία σίγουρα είναι εξίσου σοβαρό πρόβλημα (με την ανθρωπιστική κρίση)», πρόσθεσε ο Λαφρόφ. 

Χθες Τετάρτη, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως το σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία στοχεύει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για μία στρατιωτική επέμβαση και θα ασκήσει βέτο επί του κειμένου στην παρούσα μορφή του.

Το σχέδιο απόφασης ζητεί ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στον πληθυσμό που έχει ανάγκη και «την άμεση άρση των πολιορκιών» πολλών πόλεων, όπου χιλιάδες πολίτες έχουν παγιδευτεί εν μέσω συγκρούσεων.  

EURONEWSGREEK

Στο σχέδιο απόφασης αναφέρονται οι πόλεις Χομς, Νουμπλ και Ζάχρα στην περιοχή του Χαλεπίου, ο παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ στη Δαμασκό και πολλές κοινότητες της Γούτα, στην περιφέρεια της συριακής πρωτεύουσας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή