Ραντεβού Γ. Στουρνάρα με αγρότες

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 07:01
UPD:10:50
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Στιγμιότυπο από το μπλόκο της Νίκαιας.

A- A A+

Κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα έχει στις 12:45 αντιπροσωπεία αγροτών, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες αναμένεται να θέσουν στον υπουργό το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, από το θέμα της φορολογίας και το κόστος παραγωγής μέχρι την ρύθμιση των χρεών.

Από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα κριθεί και το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Προηγήθηκαν επαφές αγροτών τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, όσο και με εκπροσώπους κομμάτων, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο

Εν τω μεταξύ, στο μπλόκο της Νίκαιας διοργανώνεται στις 15:00 πανθεσσαλικό συλλαλητήριο, στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πολίτες αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.

Οι αγρότες εκτιμούν ότι η μαζική συμμετοχή θα τους δώσει τη δυνατότητα να βγουν και πάλι επί της ΠΑΘΕ, όπως έγινε την προηγούμενη Κυριακή.

Υποστηρίζουν ακόμη η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα στείλει ένα ακόμη μήνυμα αγωνιστικότητας και αποφασιστικότητας προς την κεντρική εξουσία.

Στάση αναμονής στα μπλόκα

Την ίδια ώρα, στα «Πράσινα Φανάρια» βρίσκονται αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης (κυρίως από τις περιοχές Επανομής, Χαλκιδικής, Θέρμης, Ραιδεστού και Τριλόφου) και, όπως είπε στο ΑΜΠΕ ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων, δεν αναμένεται να υπάρξει κλείσιμο δρόμου.

Υποστήριξε ακόμη ότι «η διάσταση απόψεων και θέσεων στο μπλόκο δεν αποκλείεται να οδηγήσει στη διάλυσή του μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Πάντως, εντός της ημέρας οι αγρότες στο μπλόκο αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους για αύριο και σύμφωνα με τον κ. Παπαθεοδώρου σκέφτονται είτε να κατευθυνθούν στην εφορία Καλαμαριάς, είτε να διαδηλώσουν στην πρώην Νομαρχία.

Στον κόμβο των Σφαγείων, στα Βασιλικά, οι αγρότες τηρούν για σήμερα στάση αναμονής έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα, ενώ το ίδιο κάνουν και οι συνάδελφοί τους στο μπλόκο της Κουλούρας στην Εγνατία Οδό.

Στην Πέλλα οι αγρότες προχώρησαν και σήμερα σε κατάληψη της ΔΟΥ στην Έδεσσα, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους πραγματοποιούν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα δημαρχεία Γιαννιτσών, Έδεσσας και Σκύδρας, σύμφωνα με τον αγρότη, Χρήστο Καμτσή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων. Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Ησυχία επικρατεί στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη. Υπενθυμίζεται ότι αγρότες της περιοχής, σε σύσκεψη αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στο κέντρο των πόλεών τους την προσεχή Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, ζητώντας από τους δημάρχους να κρατήσουν κλειστά τα Δημαρχεία σε ένδειξη συμπαράστασης στις διεκδικήσεις τους.

Στάση αναμονής και από τους σερραίους αγρότες, τα τρακτέρ των οποίων παραμένουν παρατεταγμένα στις πλατείες των χωριών, ενώ δεν αποκλείεται να συγκεντρωθεί νέα δύναμη και στη Μαυροθάλασσα.

 Παραμένουν, επίσης, τα μπλόκα στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας-Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα του Δήμου Καβάλας, ενώ στον Έβρο εντοπίζονται σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή