Η ατζέντα της Πέμπτης

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 08:22
UPD:09:03
A- A A+

9:00 Ημερίδα παρουσίασης από το δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την «ΚΛΙΜΑΚΑ» , του έργου «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο δήμο Αθηναίων». Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, αίθουσα Αντώνης Τρίτσης (Ακαδημίας 50).

09:30 Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Κράτους του Γκέρνσεϋ για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με φορολογικά θέματα», στη Βουλή.

10:00 Το δημαρχείο της Αθήνας επισκέπτεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και θα συναντηθεί  με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

10:00 στο «Αμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτης» του υπουργείου Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Προτεραιότητες της Οικονομικής Διπλωματίας», στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης «Απολογισμός 2013 – Προγραμματισμός Δράσεων Οικονομικής Διπλωματίας 2014» του Υπουργείου Εξωτερικών. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων οικονομικής διπλωματίας για την προώθηση των οικονομικών και εμπορικών συμφερόντων της χώρας.

10:00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών όπου συζητείται η προσφυγή για την αύξηση του ωραρίου εργασίας τους.

10:25 Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο της Μάλτας George Abela και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Joseph Muscat.

11:00 Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα ενημερώσει τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, η οποία θα συνεδριάσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στην συνεδρίαση θα συμμετέχει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου.

11:00 Συνεδρίαση της ειδικής διαρκούς επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων με θέμα την παρουσίαση της νέας έκδοσης/οδηγού της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με τίτλο «Το ελληνικό κοινοβούλιο και η Ε.Ε.», στη Βουλή.

12:00 Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και τα σχολεία στην Κεφαλονιά.

12:45 Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα έχει αντιπροσωπεία αγροτών.

13:00– 14:00: Συνέντευξη Τύπου στο κτήριο των Κοινωνικών Δομών Συσσιτίου & Υπνωτηρίου, Αλικαρνασσού 49 (κάθετη στη Λένορμαν, Ακαδημία Πλάτωνος) με τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, κυρίας Καλλιόπης Γιαννοπούλου και εκπροσώπων των συνεργαζόμενων οργανώσεων.

13:00 Ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία τον Νοέμβριο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή

14:30 Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο Υπουργείο Εξωτερικών (αμφιθέατρο «Γ. Κρανιδιώτης»), θα παρουσιάσει μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛ.ΤΑ., Κωστή Μελαχροινό, την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.

16:30 Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης θα εγκαινιάσει το νέο κέντρο Διανομής (Logistics) της Lidl Hellas στα Καλύβια Αττικής.

17:00 Συνάντηση εργασίας που διοργανώνει το υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη δέσμη προτάσεων: «Κλίμα-Ενέργεια στο πλαίσιο του 2030», στο υπουργείο. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι ο υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.-

- Συνάντηση κορυφής των ευρωπαϊκών συνδικάτων θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο ΠΑΡΚ, με σκοπό ν' αναδειχτούν τα ζητήματα που αφορούν την κρίση στις χώρες Ευρώπης. Στο τέλος της πρωινής συνεδρίας, στις 13.05 περίπου, θα παρατεθεί συνέντευξη Τύπου  από τους ηγέτες των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που θα μετέχουν στη συνάντηση

- Την Κεφαλονιά θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση και θα παραδώσει στους σεισμόπληκτους κλινοσκεπάσματα και δωροεπιταγές από  Σούπερ Μάρκετ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή