Αρνήθηκε το ΕΣΡ να εκδώσει πιστοποιητικό διαφάνειας στην Ακτωρ

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2004 21:41
A- A A+

Το ΕΣΡ, με οριακή πλειοψηφία, δεν εξέδωσε πιστοποιητικό διαφάνειας στην κατασκευαστική Ακτωρ για το έργο «Συντήρηση και Λειτουργία του χωριού Τύπου του Λόφου Παλλήνης» για λογαριασμό της «Αθήνα 2004», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, του οποίου ανάδοχος ήταν η εταιρεία και το οποίο έχει ήδη εκτελεσθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παρόλο που από το 2002 το ΕΣΡ είχε εκδώσει στην εταιρεία 42 πιστοποιητικά διαφάνειας, από νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν -μετά από καταγγελία της «Μηχανικής»- προέκυψε η ύπαρξη κοινού τραπεζικού λογαριασμού μεταξύ του πατέρα Γεωργίου -μετόχου της εταιρείας εκδόσεων Πήγασος (Eθνος, Ημερησία) και της Τηλέτυπος (Mega)- και του υιού Λεωνίδα Μπόμπολα -βασικού μετόχου και δ/σ της εταιρείας «Ελληνική Τεχνοδομική», η οποία ελέγχει την Ακτωρ- κατά συνέπεια ταύτιση συμφερόντων και ασυμβίβαστο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της εταιρείας ο λογαριασμός είναι ανενεργός. Η εταιρεία Ακτωρ με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/12/968829.htm .

Προτεινόμενα για εσάς