Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 07:00
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από αργά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα ενταθούν στη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Δυτική Ελλάδα ανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο σε θυελλώδεις και στην υπόλοιπη χώρα, βορειοανατολικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Βαθμιαία πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στη Δυτική Μακεδονία, το βράδυ, τα φαινόμενα θα ενταθούν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Ανεμοι: Ανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κεσλίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα βροχής, κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στις Κυκλάδες θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα βροχής στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Για αύριο Πέμπτη, στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική χώρα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα βουνά της βόρειας χώρας. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή