Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν επιστρέφει στην κυβέρνηση με την παρούσα πολιτική

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 15:16
UPD:15:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σχετικά με την κίνηση των 58, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι αν την έβλεπε θετικά, «θα είχαμε ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση απέκλεισε ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα», σημειώνοντας ότι, μετά την αποχώρηση, η κυβέρνηση συνέχισε μία πολιτική με την οποία η Δημοκρατική Αριστερά δεν ήταν σύμφωνη, «πολλώ δε μάλλον δεν είναι σύμφωνη σήμερα».

«Κατά συνέπεια, το ερώτημα εάν επιστρέφουμε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, έχει μία και μόνη απάντηση: όχι» τόνισε..Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ζήτημα με τον Πρωθυπουργό και τον Ευ. Βενιζέλο.

Σχετικά με την κίνηση των 58, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι αν την έβλεπε θετικά, «θα είχαμε ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους».

«Ανεξάρτητα από το καλοπροαίρετο ή μη της επιλογής τους, δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου» πρόσθεσε. Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ προωθεί την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού πόλου και τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα φανεί συγκεκριμένο αποτέλεσμα της εν λόγω προσπάθειας.

«Επίκειται η δημοσίευση μιας διακήρυξης, ενός πλαισίου πολιτικού περιεχομένου και αναμφισβήτητα θα φέρει υπογραφές συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία προσδιορίζουν αυτή τη δυναμική της συμπαράταξης και αμέσως μετά θα υπάρξουν και άλλα ονόματα, στη βάση συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν την παρούσα και ύστερη, μεταμνημονιακή Ελλάδα» ανέφερε σχετικά.

Σχετικά με την κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές, υπογράμμισε ότι το ψηφοδέλτιο θα φέρει οπωσδήποτε τον όρο Δημοκρατική Αριστερά, αλλά θα έχει και άλλο διακριτικό όνομα: «θα έχει οπωσδήποτε τον προσδιοριστικό όρο που θα αναδεικνύει και θα καταγράφει τη συμπαράταξη αυτή. Έχω προσκληθεί να πάρω μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες από τους ευρωσοσιαλιστές και αυτό σημαίνει συμμετοχή στις διαδικασίες της ευρωομάδας και όχι του ΕΣΚ. Διότι όπως έχουμε αποφασίσει και στο πρόσφατο συνέδριό μας, με την όποια εκπροσώπηση επιτύχουμε στις ευρωεκλογές, θα ενταχθούμε στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών».

Σχετικά με τις ευρωεκλογές εν γένει, εκτίμησε ότι θα βγουν συμπεράσματα, χωρίς να υποτιμάται και να μην συνυπολογίζεται το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών, «ιδιαίτερα με το δεδομένο ότι έχουν κυρίαρχο και το πολιτικό στοιχείο».

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την άποψη ότι το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο δεν θα είναι το στοιχείο που θα κυριαρχήσει στην επιλογή των πολιτών. «Εκείνο που θα κυριαρχήσει είναι το αυτοδιοικητικό κριτήριο και το πώς αυτό προσδιορίζεται με επάρκεια ή σχετική επάρκεια σε επίπεδο περιφερειακών εκλογικών αναμετρήσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή