Π. Παναγιωτόπουλος: «Όχι» στην κατάργηση της ενιαίας τιμής βιβλίου

Στις άμεσες προτεραιότητες του Πολιτισμού αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 08:48
UPD:19:20
REUTERS/BAZ RATNER

O υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

A- A A+

Στις άμεσες προτεραιότητες του Πολιτισμού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε σημερινή του συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για την ενιαία τιμή του βιβλίου, τόνισε ότι διαφωνεί με την κατάργησή της, γιατί αυτό θα βλάψει τους νέους έλληνες συγγραφείς και θα χτυπήσει τα μικρά και μεσαία βιβλιοπωλεία, που είναι κύτταρα πνευματικής δραστηριότητας.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του υπουργός,  επισήμανε και τα ακόλουθα:

Α) Εφαρμόζουμε πρόγραμμα αναβάθμισης των 33, πρώτων σε επισκεψιμότητα, Μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, που συγκεντρώνουν το 97% των επισκεπτών. Θα είναι ανοιχτοί από 1ης  Απριλίου ως 31 Οκτωβρίου 8 το πρωί ως 8 το βράδυ.

Β)Προσχωρούμε στην εγκατάσταση WI - FI σε όλα τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος.

Γ)Εφαρμόζουμε σταδιακά το e - ticketing.

Δ) Αναβαθμίζουμε τα πωλητήρια στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και καθιερώνουμε το πολιτιστικό μάρκετινγκ.

Ε)Ανοίγουμε το θέμα της αναζήτησης μιας νέας ισορροπίας στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, για να προστατεύσουμε περισσότερο τους δημιουργούς, αλλά και για να αποφύγουμε τα φαινόμενα οικονομικής ασφυξίας των μικρομεσαίων επαγγελματιών στην αγορά. Έχουμε αναθέσει την σχετική αποστολή σε μια εθνική επιτροπή διαλόγου της  οποίας οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα.

Ζ)Ετοιμαζόμαστε να μεταφέρουμε στο τέλος της άνοιξης στην Αθήνα την έκθεση που φιλοξενεί σήμερα το Μουσείο Bozar στις Βρυξέλλες με τίτλο «Ναυτίλος, Ταξιδεύοντας την Ελλάδα».

Η)Ετοιμάζουμε την έκθεση : «Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» που θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015 από τον Καναδά, για να πάει στην Αμερική και στον υπόλοιπο κόσμο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς