Δικαιωμένη δηλώνει η Μ. Ρεπούση

Ζητεί άμεσο και πλήρη έλεγχο για τα εμβάσματά της
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 18:07
UPD:18:17
EUROKINISSI

Το υπουργείο Οικονομικών νωρίτερα διευκρίνισε πως η κ. Ρεπούση (φωτ. αρχείου) έχει υποβάλει κατάσταση δικαιολόγησης κεφαλαίου, όπως είχε κληθεί να κάνει, από 14/02/2013.

A- A A+

Δικαιωμένη δηλώνει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, για την αναδίπλωση, όπως χαρακτηρίζει τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τον έλεγχο για τα εμβάσματά της στο εξωτερικό, το διάστημα 2009-2012.

Παράλληλα ζητά τον πλήρη έλεγχο της υπόθεσής της.

«Παρά το ότι δεν πληρώ τα κριτήρια για να συμπεριληφθώ στον έλεγχο των 531 περιπτώσεων, παρακαλώ πολύ για τον άμεσο και πλήρη έλεγχο της υπόθεσής μου, προκειμένου να αποκατασταθεί η ακεραιότητά μου, που έχει θιγεί βάναυσα από χθες», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Ρεπούση.

Το υπουργείο Οικονομικών νωρίτερα διευκρίνισε πως η κ. Ρεπούση έχει υποβάλει κατάσταση δικαιολόγησης κεφαλαίου, όπως είχε κληθεί να κάνει, από 14/02/2013.

Σημείωνε ακόμη πως η υπόθεση δεν έχει ακόμη στοχευθεί για έλεγχο στις 531 υποθέσεις, καθώς έχει αξιολογηθεί ως χαμηλότερης προτεραιότητας.

Τη Δευτέρα η κ. Ρεπούση είχε ανακοινώσει πως τα εμβάσματά της εστάλησαν στο εξωτερικών για λόγους σπουδών και υγείας. Τόνιζε ακόμη πως καλύπτονται πλήρως από τις φορολογικές δηλώσεις της και πως ήδη έχει προσκομίσει τα σχετικά στοιχεία στις αρμόδιες φορολογικές αρχές.

Σημείωνε ακόμη πως αφού εξυπηρετήθηκαν οι ανάγκες των οικείων της, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού επέστρεψε στην Ελλάδα.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής

Στο μεταξύ ο έλεγχος των πόθεν έσχες των τριών βουλευτών Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Καπερνάρου και Μαρίας Ρεπούση, που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ αναμένεται να βρεθεί απόψε στο επίκεντρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή θα ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να τής σταλούν συμπληρωματικά στοιχεία πριν καλέσει τους τρεις βουλευτές να δώσουν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή