Ενημερωτικές δράσεις σχετικά με την ασφαλή χρήση του Ίντερνετ διοργανώνουν ο ΟΤΕ και η Cosmote, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014.
Ειδικότερα, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ ενημερωτικές συναντήσεις για σχολικές ομάδες, σε συνεργασία με εκπροσώπους της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π&Α Κυριακού». Επίσης, παιδιά ηλικίας 4-12 ετών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσα στο 2013 ο ΟΤΕ και η Cosmote μοιράστηκαν οδηγίες και συμβουλές με 65.000 γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο ενημερωτικών δράσεων.
Στο πλαίσιο των εν λόγω δράσεων, ο ΟΤΕ και η Cosmote στηρίζουν τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15», που ενημερώνει εφήβους και τις οικογένειές τους στη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η γραμμή ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, έλαβε περίπου 2.000 σχετικά αιτήματα, εκ των οποίων το 37% αφορούσε σε υπερβολική χρήση του διαδικτύου και το 15% σε bullying. Επίσης, σε συνεργασία με τη ΜΕΥ, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε πάνω από 80 σχολεία πανελλαδικά, ενώ πάνω από 1.200 άτομα παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο The Mall Athens, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013.
Ακόμη, με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε 51 ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 17.000 άτομα, ενώ 40.000 τις παρακολούθησαν μέσω live streaming. Περισσότεροι από τις 4.000 γονείς και παιδιά ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού, μέσω ενημερωτικών εντύπων, ενώ πάνω από 350 παιδιά σχολείων παρακολούθησαν τις ενημερωτικές συναντήσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Επίσης, με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της Cosmote διεξήχθη η πανελλαδική έρευνα στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τίτλο «Πρόγραμμα Ασφαλούς Διαδικτυακής Πλοήγησης και Κοινωνικής Δικτύωσης», την οποία ανέλαβε η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.