Γενεύη 2 - Συρία: Τους χωρίζει η «τρομοκρατία»

Διαφωνία των δύο αντιπροσωπειών για συζήτηση επί του θέματος
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 16:08
UPD:16:13
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φεϊζάλ Μεκντάντ σημείωσε ότι το θέμα της τρομοκρατίας πρέπει να είναι προτεραιότητα για κάθε Σύρο και πως, εάν συζητηθεί, η συριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει και ο,τιδήποτε άλλο.

A- A A+

Για άλλη μία χαμένη ημέρα στις συνομιλίες του δεύτερου γύρου της «Γενεύης 2» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φεϊζάλ Μεκντάντ, λόγω της άρνησης της αντιπροσωπείας της συριακής αντιπολίτευσης να συζητήσει το θέμα της «τρομοκρατίας», όπως αποκαλεί η συριακή κυβέρνηση τη δράση των ανταρτών.

Έτσι, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ατζέντα για τη συνέχεια των συνομιλιών στη διεθνή διάσκεψη.

EURONEWSGREEK

Ο κ. Μεκντάντ σημείωσε ότι το θέμα της τρομοκρατίας πρέπει να είναι προτεραιότητα για κάθε Σύρο και πως, εάν συζητηθεί, η συριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει και ο,τιδήποτε άλλο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι

Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Λαχντάρ Μπραχίμι, από την πλευρά του, σημείωσε ότι «δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος» από τη Δευτέρα και τόνισε ότι για να «απογειωθούν» σε αποτελεσματικότητα οι συνομιλίες, χρειάζεται συναίνεση των δύο μερών και «πολλή βοήθεια και από εξωτερικούς παράγοντες», υπονοώντας τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, εξάλλου, ο αλγερινός διπλωμάτης θα έχει συνάντηση με ανώτερους ρώσους και αμερικανούς αξιωματούχους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή