Αναλυτικά στοιχεία για τους ελέγχους για το κάπνισμα ζητεί το υπουργείο Υγείας

Νέα εγκύκλιος της υφυπουργού Ζέττας Μακρή
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 13:30
UPD:13:34
Shutterstock

Η νέα εγκύκλιος αποτελεί συνέχεια της εγκυκλίου που εξέδωσε η υφυπουργός στις 14 Ιανουαρίου, σχετικά με την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

A- A A+

Αναλυτικά στοιχεία για τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους ζητεί τo Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, με νέα εγκύκλιό της προς τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας, ζήτησε αναλυτική κατάσταση των αποτελεσμάτων των ελέγχων, και ειδικότερα τον αριθμό των κλιμακίων ελέγχων και των διενεργηθέντων ελέγχων, καθώς και τον αριθμό και το ύψος των προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Επίσης, η κ. Μακρή ζητεί πλέον να λαμβάνει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τους ελέγχους ανά δεκαπενθήμερο.

Η νέα εγκύκλιος αποτελεί συνέχεια της εγκυκλίου που εξέδωσε η υφυπουργός στις 14 Ιανουαρίου, σχετικά με την εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Η κ. Μακρή έχει δηλώσει πως η εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας είναι απαίτηση του Πρωθυπουργού, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να μπει λουκέτο σε καταστήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή