Ρουσόπουλος: Γενικόλογες και αόριστες καταγγελίες

Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2004 17:17
A- A A+

«Πρόκειται για μία γενικόλογη και αόριστη καταγγελία που δείχνει την σκοπιμότητα της αντιπολιτευτικής πολιτικής», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος το δριμύ κατηγορώ Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/13/969064.htm και υπενθύμισε ότι, «όταν ένας εισαγγελέας στέλνει το πόρισμά του στη Βουλή κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον αγνοήσει». Πρόσθεσε, «πως σήμερα απεδείχθη ότι, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου με άκριτες και αδιάκριτες καταγγελίες, ενώ η κυβέρνηση ζητά τη διερεύνηση υποθέσεων βάσει στοιχείων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «ανίκανη την κυβέρνηση και ηττοπαθή τον πρωθυπουργό στα θέματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων», ενώ του επέρριψε ευθύνες τόσο για το χειρισμό του θέματος της πτώσης του Σινούκ όσο και για τη δημιουργία προεκλογικού κλίματος. Ο κ. Παπανδρέου δεν αποκάλυψε τις προθέσεις του σχετικά με το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας αρκούμενος να αναφέρει ότι, στον κατάλληλο χρόνο το ΠΑΣΟΚ θα κάνει την επιλογή του.

Χαρακτήρισε επικοινωνιακό αντιπερισπασμό τις εξεταστικές επιτροπές, και απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, με βασικότερο «αν στην αντιμετώπιση της διαπλοκής θα επιλεγεί η καταγγελία προσώπων ή ενίσχυσης των θεσμών... Η διαφάνεια και η περιφρούρηση του δημόσιου χρήματος είναι στον πυρήνα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να υπηρετούμε την αλήθεια και θέλουμε να συζητηθούν όλα».

Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε επίσης ότι, αν η κυβέρνηση έπαιρνε πρωτοβουλίες για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων όπως η Παιδεία, η Οικονομία και η διαφάνεια, «εμείς θα βάζαμε πλάτη».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή