Δύο ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 08:13
UPD:11:28
REUTERS/IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Παλαιστίνιοι επιθεωρούν το σημείο όπου σημειώθηκε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο Νουσέιρατ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας

A- A A+

Δύο επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησε τις πρώτες πρωινές ώρες η ισραηλινή αεροπορία, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πρώτη επιδρομή έγινε κοντά στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Νουσέιρατ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, και είχε στόχο ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Η δεύτερη σημειώθηκε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, κοντά στην περιοχή Μπέιτ Λάχια.

REUTERS/IBRAHEEM ABU MUSTAFA

Παλαιστίνιος μαζεύει τα σπασμένα γυαλιά από ένα παράθυρο μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο Νουσέιρατ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.

Η προηγούμενη ισραηλινή αεροπορική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ήταν την Κυριακή, όταν ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν είχε δηλώσει ότι το Ισραήλ θεωρεί τη Χαμάς «υπεύθυνη γι' αυτό που συμβαίνει στη Γάζα και αν δεν ξέρει πώς να επιβληθεί στο έδαφός της, εμείς θα την κάνουμε να πληρώσει το τίμημα».

Σύμφωνα με τον στρατό, από τις αρχές του 2014 έχουν ριφθεί 33 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή