ΗΠΑ: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 06:09
UPD:09:27
REUTERS/MARK MAKELA

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, η βροχή θα μετατραπεί σε χιόνι από το πρωί της Τρίτης, ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το πρωί της Πέμπτης.

A- A A+

Για νέο κύμα κακοκαιρίας ετοιμάζονται αρκετές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ , σχεδόν δύο μόνο εβδομάδες αφότου η σφοδρή χιονόπτωση παρέλυσε την Ατλάντα και άλλες περιοχές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι μια  μεγάλη καταιγίδα θα επηρεάσει περιοχές της Λουιζιάνα, του Μισισιπή, της Αλαμπάμα, της Τζόρτζια, της Βόρειας και Νότιας Καρολίνα στα μέσα αυτής της εβδομάδας, ενώ ο πάγος στους δρόμους αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατοστά πάχους. Επίσης είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η πρωτεύουσα της Τζόρτζια, Ατλάντα, που είχε πληγεί σφοδρά από την κακοκαιρία πριν από δύο εβδομάδες, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Νέιθαν Ντιλ, επέκτεινε την κατάσταση ανάγκης σε ακόμα 45 νομούς της βόρειας και κεντρικής Τζόρτζια και προέτρεψε τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από «νωρίς το βράδυ της Δευτέρας».

ASSOCIATEDPRESS

«Οι επόμενες τρεις ημέρες θα είναι δύσκολες για την πολιτεία», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Ατλάντα, ένα από τα πιο πολυσύχναστα των ΗΠΑ, αναμένεται να παρουσιάσουν καθυστερήσεις ή και να ακυρωθούν, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, η βροχή θα μετατραπεί σε χιόνι από το πρωί της Τρίτης, ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το πρωί της Πέμπτης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή