Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη στο μπλόκο της Νίκαιας

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 19:10
UPD:19:14
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Χιλιάδες πολίτες από όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, συγκεντρώθηκαν χθες στον κόμβο της Νίκαιας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των αγροτών.

A- A A+

Νέο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στον κόμβο Νίκαιας θα διοργανώσουν την ερχόμενη Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου, κατόπιν απόφασης της συντονιστικής τους επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι χιλιάδες πολίτες από όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, συγκεντρώθηκαν χθες στον κόμβο της Νίκαιας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των αγροτών, ενώ στο πλαίσιο της κινητοποίησης η εθνική οδός παρέμεινε κλειστή στο σημείο επί μιάμιση και πλέον ώρα.

Στο μεταξύ αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων των αγροτών είχε σήμερα συναντήσεις με κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να τα ενημερώσει για τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε συγκεκριμένα με τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε την συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ότι «κάθε μέρα σπρώχνει όλο και περισσότερο την πρωτογενή αγροτική, κτηνοτροφική, πτηνοτροφική και αλιευτική πολιτική, στον πλήρη αφανισμό», προσθέτοντας ότι στη μάχη των ευρωεκλογών το κόμμα του θα παλέψει για τους πρωτογενείς τομείς της χώρας «κόντρα στις λογικές της Μέρκελ και των ελλήνων εντολοδόχων της.

Την αλληλεγγύη του στον «δίκαιο αγώνα» του αγροτικού κόσμου εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με κλιμάκιο της Επιτροπής.

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας τα μπλόκα είναι μαζικά, αλλά θα πρέπει να μαζικοποιηθούν ακόμα περισσότερο. «Έγινε μια τεράστια προσπάθεια αυτές τις ημέρες. Χθες υπήρξε η μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης από εργατικά σωματεία, εργατικά κέντρα, μαζικούς φορείς, γυναικείους συλλόγους, από φοιτητές. Αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να δυναμώσει», ανέφερε, τονίζοντας την ανάγκη «να φτιαχτεί μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία συμπαράστασης στους έλληνες αγρότες».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή