Κεφαλονιά: Οδηγίες Μ. Χρυσοχοΐδη για άμεση ανακούφιση των σεισμόπληκτων

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 17:41
UPD:17:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΪΟΓΛΟ

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (2Δ) και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Κεγκέρογλου (Δ), συμμετέχουν στην ευρεία σύσκεψη με τους φορείς και τις αρχές της Κεφαλονιάς για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού.

A- A A+

Χαρακτήρα «καταδρομικής επιχείρησης» προσέδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης, στις διαδικασίες διαχείρισης της κρίσης στην Κεφαλονιά μετά τους πρόσφατους σεισμούς, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι η άμεση ανακούφιση των κατοίκων με τη λιγότερη δυνατή γραφειοκρατία.

«Όλες οι διαδικασίες πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα της καταδρομικής επιχείρησης. Η καταδρομική επιχείρηση δεν είναι άλλη από εκείνη που γίνεται πολύ προγραμματισμένα, πολύ υπολογισμένα, πολύ μελετημένα, αλλά ακαριαία, πολύ γρήγορα και τελικώς αποτελεσματικά», επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέπτεται από το πρωί την Κεφαλονιά σε μια προσπάθεια αποτίμησης της μέχρι τώρα κατάστασης και περαιτέρω συντονισμού των δράσεων.

EURONEWSGREEK

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη και με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου.

Ο υπουργός Υποδομών ζήτησε πρώτα από όλα να ενημερωθεί για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, φιλοξενίας των ανθρώπων και προσωρινής στέγασης, ενώ ζήτησε ενημέρωση για την αποκατάσταση των άμεσων λειτουργιών του νησιού, που αφορούν στα σχολεία, στην ύδρευση, την αποχέτευση, τα θέματα δημόσιας υγείας και τις δημόσιες υποδομές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή