Sony: Η αποχώρηση από τα PC φέρνει πιο κοντά τα Windows

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 17:22
UPD:17:22
REUTERS/Toru Hanai

O διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kaz Hirai, δήλωσε ότι η πώληση του τμήματος Vaio PC συνεπάγεται ότι και η «συνεργασία» με τη Microsoft για το λειτουργικό σύστημα Windows για PC θα μεταβιβαστεί στη νέα εταιρεία.

A- A A+

Η ανακοίνωση της Sony, ότι αποχωρεί από την αγορά προσωπικών υπολογιστών, τάραξε τα νερά της αγοράς τεχνολογίας, αλλά φαίνεται ότι από την εν λόγω ανακοίνωση προέκυψε και μία, ενδιαφέρουσα, νέα παράμετρος.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, που δόθηκε σε ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kaz Hirai, δήλωσε ότι η πώληση του τμήματος Vaio PC συνεπάγεται ότι και η «συνεργασία» με τη Microsoft για το λειτουργικό σύστημα Windows για PC θα μεταβιβαστεί στη νέα εταιρεία. Δηλαδή στην εταιρεία που θα φτιαχτεί από την Japan Industrial Partners, που εξαγόρασε το τμήμα Vaio PC.

Ωστόσο, η συνέχεια των δηλώσεών του φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα. Ο  Kaz Hirai υποστήριξε ότι αποφασίστηκε, η Sony να επικεντρωθεί στην αγορά των mobile συσκευών, δηλαδή των tablets και των smartphones. Για να συμπληρώσει, ότι εφ όσων η Microsoft προσφέρει λύσεις και για mobile συσκευές, τότε η Sony θα λάβει σοβαρά όλες τις παραμέτρους στην διαδικασία ανάπτυξης νέων προϊόντων.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό ο διευθύνων σύμβουλος της Sony άφησε ανοικτή την πόρτα χρήσης του λειτουργικού Windows Phone στις μελλοντικές συσκευές της ιαπωνικής εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τις αρχές του έτους κυκλοφορούν έντονες φήμες ότι η Sony πρόκειται να παρουσιάσει smartphones με Windows Phone, εντός του 2014.

Πιθανή συνεργασία ανάμεσα σε Sony και Microsoft, θα φανεί επωφελής και για τις δύο πλευρές. Ειδικότερα, η Microsoft θα ελπίζει σε σημαντική αύξηση πωλήσεων και μεριδίων αγοράς, τόσο στην Ιαπωνία όσο και παγκοσμίως.

Για το 2014 οι αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι θα πουληθούν περί τα 50 εκατομμύρια συσκευές Windows Phone 8. Από αυτά, το 90% προβλέπεται να προέλθει από τη Nokia, με τη Sony να ευελπιστεί ότι θα «καρπωθεί» σημαντικό μερίδιο από το υπόλοιπο 10% της συγκεκριμένης αγοράς.

Προτεινόμενα για εσάς