Επισκόπηση Τύπου

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 08:36
A- A A+

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ποιοί χάνουν από τις αλλαγές στο εφάπαξ

Η εφημερίδα γράφει "τα εφάπαξ του μέλλοντος θα είναι εξορθολογισμένα, που σημαίνει -σε απλά ελληνικά- μειωμένα, και το ποσό που θα παίρνει ο ασφαλισμένος θα είναι συνάρτηση των κρατήσεων που του έχουν γίνει. Υπογράφεται σήμερα από τον Γ. Βρούτση η υπουργική απόφαση για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, ο οποίος θα οδηγήσει σε μειώσεις έως 15%-70% στον δημόσιο τομέα!".

ΕΘΝΟΣ: 22 αλλαγές με παγίδες στη φετινή φορολογική δήλωση

Η εφημερίδα σημειώνει "αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος για 5,5 εκατομμύρια φορολογουμένους με 22 «παγίδες» περιέχει η φετινή φορολογική δήλωση που θα υποβληθεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Σιωνιστής Ντέιβιντ Χάρις κυβερνά την Ελλάδα μας!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "είναι ο πρόεδρος των εβραίων της Αμερικής, της οργάνωσης που την λένε AJC (American Jewish committee).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύνταξη από τα 55 για ασφαλισμένους σε ΙΚΑ-ΟΑΕΕ

Η εφημερίδα γράφει ότι "σειρά από ρυθμίσεις-έκπληξη μπορούν να αξιοποιήσουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ για να πάρουν γρήγορα τη σύνταξή τους και κυρίως σε ηλικίες που ξεκινούν από τα 55 στο ΙΚΑ και στα 60 από τον ΟΑΕΕ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ρύθμιση-βόμβα στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, με την υπογραφή του Γιάννη Στουρνάρα, προβλέπει εντός 10 μηνών όλοι οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί να αλλάξουν υποχρεωτικά το καθεστώς λειτουργίας τους, ώστε να φορολογούνται ως κερδοσκοπικές εμπορικές επιχειρήσεις, αλλιώς αυτοδικαίως παύουν οριστικά να υφίστανται και διαλύονται!".

ΕΣΤΙΑ: Χειρότερο μνημόνιο θα φέρη ο Σύριζα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η τυχόν άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα οδηγήση σε νέο μνημόνιο, χειρότερο του σημερινού. Παρ΄ότι αυτό δεν γράφεται και δεν λέγεται από κανέναν, είναι εν τούτοις οφθαλμοφανές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Χημική βόμβα στη Μεσόγειο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απειλή για το περιβάλλον και τους πολίτες συνιστά η αμφιλεγόμενη μέθοδος καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Η υδρόλυση εν πλω σε διεθνή ύδατα, πάνω στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray, το οποίο θα έπρεπε να είναι ήδη παλιοσίδερα, προκαλεί φόβους για πιθανή διαρροή χημικών".

ΤΑ ΝΕΑ: Η μεγάλη ανατροπή. Με σταυρό οι ευρωεκλογές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανατροπές στο προεκλογικό τοπίο επιφέρει η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τη λίστα στην επιλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών, δίνοντας προβάδισμα στους ίδιους τους πολίτες, καθώς προκρίνει στις ευρωεκλογές του Μαΐου να ισχύσει η μέθοδος της σταυροδοσίας".

Kontranews: Θρίαμβο με 31,5% βλέπουν για τον Αλέξη οι Γερμανοί στις Ευρωεκλογές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σαρωτική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές προβλέπουν οι Γερμανοί αλλά και η εγκυρότερη εφημερίδα του κόσμου Φαϊνάνσιαλ Τάιμς. Μάλιστα η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση ανεβάζει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στο 31,5% επικαλούμενη έρευνες Κοινής Γνώμης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Με ρήτρες μεταρρυθμίσεων και κυρώσεις η νέα βοήθεια

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά με συγκεκριμένες ρήτρες μεταρρυθμίσεων και ποινές όταν οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται, φαίνεται ότι διαμορφώνεται η «επόμενη μέρα» του 2ου μνημονίου για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή