Βαγδάτη - Αμερικανοί μεταξύ των θυμάτων των εκρήξεων στην Πράσινη Ζώνη

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 16:26
A- A A+

Μεταξύ των νεκρών από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα μέσα στην περίμετρο της Πράσινης Ζώνης στη Βαγδάτη, είναι δύο Αμερικανοί, όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί εάν οι δύο Αμερικανοί είναι στρατιωτικοί ή πολίτες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας, «νωρίς το απόγευμα σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στη διεθνή Ζώνη, προκαλώντας πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων είναι και αμερικανοί πολίτες».

Η μία έκρηξη σημειώθηκε σε εμπορικό κατάστημα και η άλλη σε καφέ, στα οποία συχνάζουν πολλοί αμερικανοί στρατιωτικοί και πολίτες.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, τουλάχιστον η μία από τις δύο εκρήξεις ήταν επίθεση αυτοκτονίας.

Παράλληλα, αμερικανός αξιωματικός δήλωσε ότι οι φονικές εκρήξεις προκλήθηκαν από εκρηκτικά που τοποθετήθηκαν μέσα στην περίμετρο της Πράσινης Ζώνης, τονίζοντας πως δεν προήλθαν από ρουκέτες ή βλήματα όλμων που εκτοξεύθηκαν από το εξωτερικό της περιμέτρου, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

«Είναι σαφές ότι (οι εκρήξεις) δεν προκλήθηκαν από ρουκέτες ή όλμους, αλλά από εκρηκτικά που μεταφέρθηκαν» στο εσωτερικό της περιμέτρου, είπε ο αξιωματικός.

Εξάλλου, ένας ακόμη αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του και δύο άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στην ανατολική Βαγδάτη στις 11:25 το πρωί (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή