Βελτιωτική ρύθμιση για αδέρφια - σπουδαστές

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 17:11
A- A A+

Σε μία ρύθμιση - ανάσα για τις οικογένειες που έχουν δύο παιδιά, τα οποία φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις από τον τόπο κατοικίας τους, προχώρησε η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη συζήτηση του ν/σ για τις μετεγγραφές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Σε αυτήν την περίπτωση, τα παιδιά θα μπορούν να φοιτούν στην ίδια πόλη, εφόσον το εισόδημα των γονιών τους, την τελευταία τριετία ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 35.000 Ευρώ.

Την άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις μετεγγραφές ζήτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, μετά τις χθεσινές δηλώσεις της κα Γιαννάκου ότι «η Βουλή δε θα το αντέξει» http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/14/969481.htm .

Δεν είναι θέμα ονομάτων, αλλά θεσμικού πλαισίου, απάντησε ο κ. Ρουσόπουλος.

Η υπουργός Παιδείας εμφανίζεται αποφασισμένη να βάλει τέλος στο καθεστώς των πελατειακών σχέσεων που είχε δημιουργηθεί με τις μετεγγραφές. Οπως είπε μέχρι σήμερα, καμία μετεγγραφή δεν έχει γίνει βάσει οικονομικών ή κοινωνικών κριτηρίων, αλλά «με μέσον», σημειώνοντας ότι αυτοί που ενοχλούνται από τις αλλαγές που προωθούνται, είναι αυτοί που διέθεταν την απαιτούμενη ισχύ και εξουσία ώστε να παρεμβαίνουν για μετεγγραφές φοιτητών, ασκώντας πιέσεις στους πρυτάνεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή