Κυρ. Μητσοτάκης: Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 20:02
UPD:21:45
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του υποστηρίζει ότι «έπειτα από πέντε δύσκολα χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ εφόσον καταφέραμε, με πολύ μεγάλο κόστος, να αντιμετωπίσουμε τις ρίζες του κακού, δηλαδή το διπλό έλλειμμά μας» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

«Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, παρά την κούραση!» είναι ο τίτλος της συνέντευξης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στη βελγική γαλλόφωνη εφημερίδα «Λε Σουάρ».

Όπως είπε, το σημαντικότερο είναι να διατηρηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων.

Είναι αλήθεια, πρόσθεσε, ότι υπάρχει κόπωση και ότι η ίδια η έννοια των μεταρρυθμίσεων δεν έγινε σωστά κατανοητή.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του υποστηρίζει ότι «έπειτα από πέντε δύσκολα χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ εφόσον καταφέραμε, με πολύ μεγάλο κόστος, να αντιμετωπίσουμε τις ρίζες του κακού, δηλαδή το διπλό έλλειμμά μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο η δημόσια διοίκηση της Ελλάδας πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική και η οικονομία πιο ανταγωνιστική.

«Πρέπει επίσης να προσαρμόσουμε πολιτικά τη διαδικασία της μεταρρύθμισης. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως επιταγή της τρόικας» υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αναφέρει ότι η Ν.Δ., είναι μόνο 1 ή 2 μονάδες πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι τόσο σπουδαίο θέμα. Η κυβέρνησή μας είναι φερέγγυα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι» είπε.

Εκτίμησε δε ότι τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εκλογών δεν θα είναι ιδιαίτερα κακά για τη Ν.Δ., ενώ για  τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, είπε ότι «πάμε μάλλον καλά».

Η δημοκρατία πρέπει πάντως να λειτουργεί με σταθερούς κύκλους, συνέχισε επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια ελληνική ιδιαιτερότητα να μιλάμε πάντα για πρόωρες εκλογές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή