Μπάσκετ: Κορυφαίος Ευρωπαίος ο Πάρκερ, ακολούθησε ο Σπανούλης

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 18:07
UPD:18:23
REUTERS/ADAM HUNGER

Ο Τόνι Πάρκερ (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στον άνθρωπο που οδήγησε την εθνική Γαλλίας στην κορυφή της Ευρώπης, τον Τόνι Πάρκερ, δόθηκε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη στην Ευρώπη για την χρονιά που πέρασε. Την 2η θέση πήρε ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, παράλληλα, είχε αναδειχθεί και πολυτιμότερος παίκτης στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 19 πόντους μέσο όρο.

Πίσω από το Γάλλο σούπερ σταρ, βρέθηκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης. Ο Έλληνας διεθνής έλαβε τη δεύτερη καλύτερη βαθμολογία στην ψηφοφορία που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μπάσκετ, λόγω της κατάκτησης του τίτλου της Ευρωλίγκας με τους «ερυθρόλευκους» για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Ο Σπανούλης είχε αναδεχθεί και MVP της διοργάνωσης.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Ισπανός διεθνής σέντερ του Μέμφις, Μαρκ Γκασόλ. Ο δυναμικός σέντερ, κορυφαίος αμυντικός πέρυσι στο ΝΒΑ, είδε την εθνική ομάδα της πατρίδας του να παίρνει την τρίτη θέση στο Ευρωμπάσκετ, για πρώτη φορά μετά από δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια που είχε πανηγυρίσει με τους «φούριας ρόχας».

Στις γυναίκες κορυφαία μπασκετμπολίστρια για το 2013 αναδείχθηκε η Ισπανίδα Σάντσο Λιτλ, ενώ τη 2η θέση πήρε η συμπαίκτρια της Λιτλ στην εθνική γυναικών της Ισπανίας και της Γαλατασαράι, Άλμπα Τόρενς και την 3η η Γαλλίδα Σαντρίν Γκρουντά.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις