Για διαστρέβλωση με «γκεμπελικό τρόπο» των λεγομένων της βουλευτού του Die Linke, Ανέτε Γκρότε, στην Επιτροπή Ελληνογερμανικής Φιλίας της Βουλής, έκανε λόγο η Φ. Φωτίου, γραμματέας της επιτροπής και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει η κ. Φωτίου, ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, σε πρωινή εκπομπή στον τ/σ ΣΚΑΙ διαστρέβλωσε τα λεγόμενα της κ. Γκρότε, λέγοντας, «μεταξύ άλλων παραποιημένων στοιχείων» ότι η βουλευτής του Die Linke δήλωσε ότι «η Γερμανία δεν προτίθεται να σας δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος σας».
Όπως υποστηρίζει η κ. Φωτίου, η κ. Γκρότε ουδέποτε είπε αυτή τη φράση, επισυνάπτοντας παράλληλα στη σχετική ανακοίνωση το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της Βουλής όσον αφορά στις δηλώσεις της γερμανίδας βουλευτού:
«Γνωρίζετε ότι το Die Linke είναι το μόνο κόμμα στην γερμανική Βουλή που δεν ψήφισε τα προγράμματα διάσωσης. Από τη μία επειδή όλα τα χρήματα πήγαν στις τράπεζες (υπάρχουν και σχετικές μελέτες) και δεν υπήρξε ουσιαστική στήριξη των πολιτών, της πραγματικής οικονομίας – το αντίθετο απ’ ότι έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες σε συζητήσεις που έχω κάνει στην Ελλάδα. Δεν βλέπω αυτό που διαβάζω στις γερμανικές εφημερίδες ότι η οικονομία βρίσκεται σε μία ανάκαμψη, ότι έχουμε περάσει τον σκόπελο των δυσκολιών. Άκουσα από έναν φίλο ο οποίος έχει έναν γνωστό που ζει σε διαμέρισμα μαζί με 17 άτομα –κανείς δεν εργάζεται, υπάρχει ένας ηλικιωμένος που έχει μια σύνταξη και όλοι ζουν από αυτήν. Γι’ αυτό το λόγο συγχύζομαι όταν μιλάμε για χρήματα, κονδύλια και ανάκαμψη. Πράγματι έμεινα έκπληκτη όταν διάβασα δημοσίευμα πριν μία ή δύο εβδομάδες ότι το 2011, εάν δεν κάνω λάθος, η μεταφορά από την Ελλάδα σε ελβετικές τράπεζες ήταν 54 δις. ευρώ. Μιλάμε για κεφάλαια τα οποία εξάγονται και έχουν εξαχθεί από την χώρα, γιατί οι πλούσιοι διασφάλισαν τα χρήματά τους και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θεσπίσει τέτοιους ελέγχους για να ανακόπτεται η έξοδος τέτοιων κεφαλαίων. Σίγουρα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το σχέδιο Μάρσαλ και για άλλα σχέδια, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χρήματα στη χώρα, στα χέρια κάποιων ανθρώπων –αλλά αυτά βρίσκονται αλλού. Μου είπαν να επισκεφτώ τις μαρίνες, να δω τα σκάφη –αν αναλογιστούμε και την εμπειρία που είχα όταν ταξίδεψα στην Σκιάθο, να αναρωτηθούμε εάν όλοι αυτοί οι κάτοχοι των σκαφών αναψυχής έχουν πληρώσει τους φόρους τους. Ασφαλώς γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει τα χρέη τους –ζητούμε από την Ελλάδα να πιέσει και τους πλούσιους πολίτες να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».