Συγκροτήθηκε το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά

Αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επειδή το προεδρείο είναι μονοκομματικό
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 18:42
A- A A+

Συγκροτήθηκε το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά, εν μέσω αντιδράσεων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην 24μελή Επιτροπή, επειδή το προεδρείο που εξελέγη είναι μονοκομματικό.

Πρόεδρος εξελέγη ο τρίτος αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης ενώ οι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Γιαννέλης και Ανδρέας Λυκουρέντζος κατέλαβαν τις θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα αντίστοιχα.

Υπέρ ψήφισαν οι 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν λευκό, ενώ ένα ψηφοδέλτιο ήταν άκυρο. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηλίας Παπαηλίας απουσίαζε στο εξωτερικό.

Το γεγονός πάντως ότι το προεδρείο δεν είναι διακομματικό προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ακριβάκη οι οποίοι είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής. ΟΙ δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν μάλιστα λόγο για σκευωρία.

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι η εκλογή μονοκομματικού προεδρείου δείχνει τις προθέσεις της ΝΔ η οποία δεν φαίνεται να θέλει την πλήρη διαφάνεια σε αυτή την υπόθεση, ενώ ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του κ. Ακριβάκη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο κ. Τραγάκης απάντησε ότι «ποτέ το προεδρείο Εξεταστικής Επιτροπής στο παρελθόν δεν ήταν διακομματικό».

Εξεταστική Επιτροπή θα παραδώσει το πόρισμά της για τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά την περίοδο που ήταν υπουργοί ¶μυνας οι ¶κης Τσοχατζόπουλος και Γιάννος Παπαντωνίου, στις14 Δεκεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή