Δυσφορία δικαστικών για τις προτάσεις για την αξιολόγηση

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 14:55
UPD:14:57
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Η αντίληψη αυτή, σύμφωνα με τις δικαστικές ενώσεις, διαπνέει συχνά τον τελευταίο καιρό το δημόσιο λόγο και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό.

A- A A+

Την «έντονη δυσφορία» των δικαστικών λειτουργών απέναντι σε «ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις» στη λειτουργία της Δικαιοσύνης εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι δικαστικές ενώσεις, με αφορμή δημοσίευμα της «Καθημερινής» σχετικά με προτάσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή για την αξιολόγηση των δικαστών.

Σύμφωνα με τις δικαστικές ενώσεις (Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκρικού Συνεδρίου, Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους), οι εν λόγω «παρεμβάσεις» αγνοούν τον ρόλο των θεσμικών οργάνων και παραγνωρίζουν το ισχύον σύστημα επιθεώρησης, ενώ επίσης «διαστρέφουν επικίνδυνα τη συνταγματική φυσιογνωμία του δικαστικού λειτουργήματος, προωθώντας τη μετάλλαξή του σε καθαρά υπαλληλική διεκπεραίωση».

Η αντίληψη αυτή, σύμφωνα με τις δικαστικές ενώσεις, διαπνέει συχνά τον τελευταίο καιρό το δημόσιο λόγο και προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμού, καθώς «εκφράζεται σε μια εποχή κατά την οποία αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα ο σεβασμός προς τους θεσμούς και μάλιστα εκείνους που διασφαλίζουν την ύπαρξη του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή