Απόφαση για συμμετοχή στο δεύτερο γύρο της «Γενεύης 2» από τη Δαμασκό

Επιμένει ότι κύριος στόχος είναι η «καταπολέμηση της τρομοκρατίας»
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 14:11
UPD:14:25
EPA/SALVATORE DI NOLFI

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάιζαλ αλ Μέκνταντ (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση της χώρας θα στείλει αντιπροσωπεία στη Γενεύη για το δεύτερο γύρο της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης ο οποίος αρχίζει στις 10 Φεβρουαρίου, αναφέρουν τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η συριακή αντιπροσωπεία θα ζητήσει συζήτηση του τελικού ανακοινωθέντος της «Γενεύης 1», τον Ιούνιο του 2012, «άρθρο προς άρθρο», καθώς πρόκειται για το ντοκουμέντο το οποίο θεωρούν ως βάση των διαπραγματεύσεων τα Ηνωμένα Έθνη και οι μεγάλες δυνάμεις.

Στο ντοκουμέντο γίνεται λόγος για λήξη των εχθροπραξιών και σχηματισμό μεταβατικού κυβερνητικού σχήματος κοινής αποδοχής.

Η αντιπροσωπεία της Συρίας επιθυμεί να δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», όπως αποκαλεί συλλήβδην όλη την ανταρτική δράση, ενώ η συριακή αντιπολίτευση επιμένει στην άμεση συζήτηση για το μεταβατικό κυβερνητικό σχήμα, από το οποίο θα αποκλειστεί τόσο ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ όσο και οι στενοί του συνεργάτες.

EURONEWS

«Η επάνοδος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας στην ειρήνη και τη σταθερότητα σημαίνει να τεθεί ένα τέλος στη βία και την τρομοκρατία, όπως σημειώνεται και στο ανακοινωθέν της Γενεύης», ανέφερε ο Φεϊζάλ Αλ Μεκντάντ, σύμφωνα με το πρακτορείο SANA.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή