Διαμαντοπούλου: O κ. Ερντογάν εξέθεσε πλήρως την ελληνική κυβέρνηση

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2004 19:54
A- A A+

Σχετικά με τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΝΕΤ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας http://www.ert.gr/eidiseis/newsDetails.asp?ID=83937&cat=0 , η Συντονίστρια του ΚΤΕ Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου εκτιμά ότι «ο κ. Ερντογάν εξέθεσε πλήρως την ελληνική

κυβέρνηση, ανάγοντας αυτό που ο κ. Καραμανλής ονόμασε "πρώτη συμφωνία για τη μείωση των εξοπλισμών σε μια γενική συζήτηση που ενδιαφέρει όλον τον πλανήτη".

Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Ερντογάν, η ορολογία που χρησιμοποιήθηκε, αλλά και η πλήρης αποσύνδεση των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού από τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας, βάζει ένα μείζον ζήτημα και αποδεικνύει ότι η εξωτερική πολιτική είναι μια πολύ σοβαρή ιστορία για να βασίζεται σε οικογενειακές σχέσεις και να επαφίεται στη γιατρειά του χρόνου».

Ο υπουργός Αμυνας Σ. Σπηλιωτόπουλος απαντώντας στις 24 Σεπτεμβρίου σε ερώτηση της κας Διαμαντοπούλου για τη συμφωνία μείωσης αμυντικών εξοπλισμών, είχε τονίσει: «ανακοινώσαμε περικοπές στην αναθεώρηση του πενταετούς εξοπλιστικού προγράμματος, τα δε χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα χρησιμοποιηθούν σε έργα κοινωνικής πολιτικής, ενώ η Τουρκία ανακοίνωσε ότι τα χρήματα των περικοπών θα τα διαθέσει στην Παιδεία... Ουδείς ποτέ μίλησε για γραπτά κείμενα. Η ουσία όμως που παραμένει αναλλοίωτη είναι πως αυτή η συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών είχε ήδη αποτέλεσμα στην πράξη και χωρίς να χρειάζεται κείμενο. Στην πολιτική υπάρχουν συμφωνίες που μπορεί να είναι γραπτές και να μην τηρούνται και συμφωνίες που να έχουν γίνει σε επίπεδο συζητήσεων και να τηρούνται. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και εν προκειμένω το αποτέλεσμα υπάρχει».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή