Ντ’ Αλέμα: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από μέτρα λιτότητας

Συνάντηση με τον Ν. Ανδρουλάκη εν όψει των ευρωεκλογών
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 12:44
UPD:12:50
Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Στιγμιότυπο από συνάντηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάσιμο Ντ’ Αλέμα.

A- A A+

Βέβαιος ότι η νίκη των ευρωπαίων σοσιαλιστών με τον Μάρτιν Σουλτς θα σηματοδοτήσει «μία εποχή βαθιών αλλαγών για την Ευρώπη», εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, σε συνάντηση που είχε με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η προετοιμασία των ευρωπαίων σοσιαλιστών εν όψει των κρίσιμων ευρωεκλογών του Μαΐου και η δημιουργία εναλλακτικής πρότασης για την αλλαγή της Ευρώπης.

Ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα γιατί αποτελούν λανθασμένη επιλογή και ότι η ανάπτυξη δεν θα έρθει μέσα από μέτρα σκληρής λιτότητας αλλά μέσα από θαρραλέες αποφάσεις που θα αφορούν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανδρουλάκης παρατήρησε ότι η Ευρώπη σήμερα δεν ανταποκρίνεται στο όραμα των εμπνευστών της, γεγονός που συμβάλλει στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και του λαϊκισμού.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή