Φονικές πλημμύρες στη Βολιβία

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 06:26
UPD:15:22
REUTERS/DAVID MERCADO
A- A A+

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώνονται για αρκετές ημέρες στη βόρεια Βολιβία, ενώ χιλιάδες οικογένειες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Ρούμπεν Σααβέντρα, η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι η Ρουρεναμπάγκε όπου και εντοπίζονται οι νεκροί, ενώ 44.242 οικογένειες εκτοπίστηκαν σε 113 δήμους.

Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν καταστρέψει περισσότερα από 17.500 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης.

Το Τρινιδάδ, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπενί, βόρεια της Λα Παζ , απειλείται από την άνοδο των υδάτων του ποταμού Μαμόρε που διασχίζει την πόλη. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής εκτιμούν ότι έχουν απώλειες 21.000.000 δολαρίων από τα περίπου 42.000 ζώα που πνίγηκαν. Η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει το στρατό για να βοηθήσει τον πληθυσμό και να οργανώσει τις επιχειρήσεις εκκένωσης των περιοχών.

REUTERS

Η περίοδος των βροχών στη Βολιβία, που συνήθως αρχίζει το Νοέμβριο και θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο, ξεκίνησε φέτος τον Σεπτέμβριο και θα μπορούσε να επεκταθεί μέχρι τον Μάρτιο, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή