Στίβος: «Πέταξε» δύο φορές η Κυριακοπούλου

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 23:55
UPD:07/02/2014 00:10
ICON PRESS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Η Κυριακοπούλου (φωτ. αρχείου) ξεπέρασε το ίδιο ύψος με τη νικήτρια του αγωνίσματος, Σίλκε Σπίγκελμπουργκ, που κατετάγη πρώτη επειδή το είχε υπερβεί με την πρώτη προσπάθεια.

A- A A+

Εκπληκτική η Νικόλ Κυριακοπούλου, κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ στο αποψινό μίτινγκ της Στοκχόλμης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάκτησε τη δεύτερη θέση στο τουρνουά με επίδοση 4.72 μέτρα και ταυτόχρονα έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Κυριακοπούλου χρειάστηκε δύο προσπάθειες για να ξεπεράσει τα 4.30μ., ενώ υπερέβη με την πρώτη τα 4.42μ. και 4.53μ. και στη συνέχεια άρχισαν τα...ωραία. 

Ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4.64μ., που ξεπεράστηκαν με τη δεύτερη προσπάθεια για το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ (4.60μ. η προηγούμενη επίδοση) και στη συνέχεια το ύψος τοποθετήθηκε στα 4.74μ., που η Ελληνίδα αθλήτρια ξεπέρασε πάλι στη δεύτερη προσπάθεια, επίδοση που συνιστά πανελλήνιο ρεκόρ όχι μόνο στον κλειστό αλλά και στον ανοικτό στίβο. 

Να σημειωθεί ότι η Κυριακοπούλου ξεπέρασε το ίδιο ύψος με τη νικήτρια του αγωνίσματος, Σίλκε Σπίγκελμπουργκ, που κατετάγη πρώτη επειδή το είχε υπερβεί με την πρώτη προσπάθεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις