Γ. Σγουρός: Ζητεί νομική λύση για την εκταμίευση 5 εκατ. για τη στήριξη της Κεφαλονιάς

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 15:17
UPD:15:23
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Μια τέτοια λύση, σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, θα πρέπει να επιτρέπει την εκταμίευση των χρημάτων και να εξασφαλίζει ότι τα χρήματα θα φτάσουν έγκαιρα στον τελικό προορισμό τους (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την εξεύρεση πρόσφορης νομικά λύσης ώστε να εκταμιευθεί το ποσό των πέντε εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς, ζητεί με επείγουσα επιστολή του ο Περιφερειάρχης, Γ. Σγουρός, από τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο.

Μια τέτοια λύση, σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, θα πρέπει να επιτρέπει την εκταμίευση των χρημάτων και να εξασφαλίζει ότι τα χρήματα θα φτάσουν έγκαιρα στον τελικό προορισμό τους. Για να γίνει αυτό απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τη μεταφορά τους είτε στην αντίστοιχη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είτε την κατάθεσή τους σε Ειδικό Λογαριασμό που θα δημιουργηθεί για τους σεισμοπαθείς.

IONIAN CHANNEL

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών των κατοίκων του νησιού, προμήθεια υγειονομικού υλικού και επισκευές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή