Γερμανία - Εγκαταλείφθηκε το σχέδιο συλλογής υπογραφών για την ένταξη της Τουρκίας

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2004 14:51
A- A A+

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της γερμανικής αντιπολίτευσης εγκατέλειψε τα σχέδιά του για συλλογή υπογραφών κατά της προοπτικής της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, Φόλκερ Κάουντερ, στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

Ο κ. Κάουντερ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη ματαίωση του εν λόγω σχεδίου, καθώς υπήρξαν φόβοι ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει τις ρατσιστικές προκαταλήψεις σε βάρος των 2,5 εκατομμυρίων Τούρκων που ζουν στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η πρόεδρος του CDU Αγγελα Μέρκελ, η οποία αρχικά είχε υποστηρίξει την εκστρατεία αυτή http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/10/11/968230.htm , ανακοίνωσε αιφνιδίως την εγκατάλειψη του σχεδίου αυτού, σε συνάντηση στελεχών του κόμματος αργά χθες.

«Έλαβα πολλές επιστολές στην οποίες διατυπώνεται η ανησυχία ότι η μαζική συλλογή υπογραφών κατά της προοπτικής της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε. θα μπορούσε να ερμηνευτεί λανθασμένα. Πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό. Για το λόγο αυτό το ζήτημα έληξε για μας», δήλωσε η κ. Μέρκελ στην Bild.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή