Άνεμοι και πλημμύρες σαρώνουν τη νοτιοδυτική Βρετανία

Έκτακτο κονδύλι αποδέσμευσε η κυβέρνηση για αποκατάσταση ζημιών
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 19:01
UPD:19:05
REUTERS/REBECCA NADEN

Λόγω των ανέμων χιλιάδες πολίτες στις πληγείσες περιοχές έμειναν νωρίτερα την Τετάρτη χωρίς ρεύμα, αν και η ηλεκτροδότηση έχει πλέον αποκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Προβλήματα στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μεγάλης Βρετανίας έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι και οι πλημμύρες που σαρώνουν την Τετάρτη την περιοχή.

Στην περιοχή του Σόμερσετ και του Ντέβον έχουν εκκενωθεί λόγω των πλημμυρών πάνω από 200 κατοικίες ενώ για δεκάδες άλλες περιοχές στα κεντρικά, τα νότια και στην Ουαλία, έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για πλημμύρες, κατά τόπους πολύ επικίνδυνες.

Σε κάποια σημεία έχουν στηθεί κέντρα για την προσωρινή φιλοξενία των κατοίκων.

Για το νότιο τμήμα της χώρας η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση ότι το απόγευμα της Τετάρτης οι άνεμοι θα φτάσουν ακόμα και τα 110 χλμ/ώρα.

Λόγω των ανέμων χιλιάδες πολίτες στις πληγείσες περιοχές έμειναν νωρίτερα την Τετάρτη χωρίς ρεύμα, αν και η ηλεκτροδότηση έχει πλέον αποκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος.

Στο Μπράιτον, μέρος της προκυμαίας έχει καταστραφεί και στο Ντόλις, επίσης στα νότια, καταγράφονται λόγω των κυμάτων ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο οι οποίες θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για την αποκατάστασή τους.

Οι κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους θα συνεχιστούν έως το Σάββατο, όπως προειδοποιούν οι αρχές.

Για την αποκατάσταση των προβλημάτων η βρετανική κυβέρνηση συγκάλεσε την επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που αποφάσισε να διαθέσει κονδύλι 100 εκατομμυρίων λιρών.

Ειδικοί επισημαίνουν ωστόσο, σύμφωνα με τον Guardian, ότι τα χρήματα είναι μεν ευπρόσδεκτα αλλά όχι αρκετά και επικρίνουν την κυβέρνηση του κ. Κάμερον για ελλείψεις σε ό,τι αφορά την αντιπλημμυρική πολιτική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή