Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Στρατιώτες λίντσαραν άνδρα μετά από τελετή

Λίγο μετά την αναχώρηση της προέδρου της χώρας από το σημείο
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 16:01
UPD:16:07
REUTERS/SIEGFRIED MODOLA

Πλήθος κυνηγά έναν αξιωματικό ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει ανεβαίνοντας στο πίσω μέρος ενός οχήματος, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι υποστηρικτής των ανατραπέντων μαχητών Σελέκα, στην πρωτεύουσα Μπανγκί. Λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση των επισήμων από το χώρο της τελετής, στρατιώτες επιτέθηκαν σε έναν άνδρα με πολιτική αμφίεση, χτυπώντας τον, μαχαιρώνοντάς τον και πετροβολώντας τον.

A- A A+

Στρατιωτική τελετή στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κατέληξε σε βίαιο λιντσάρισμα ενός άνδρα την Τετάρτη, όταν στρατιώτες επιτέθηκαν και σκότωσαν άνδρα τον οποίο υποπτεύονταν ως πρώην αντάρτη, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση των επισήμων από το χώρο της τελετής, στην πρωτεύουσα Μπανγκί, μεταξύ άλλων της μεταβατικής προέδρου της χώρας Κατρίν Σάμπα Πάνζα, στρατιώτες επιτέθηκαν σε έναν άνδρα με πολιτική αμφίεση, χτυπώντας τον, μαχαιρώνοντάς τον και πετροβολώντας τον.

Στη συνέχεια, το πτώμα του σύρθηκε στους δρόμους, με τους στρατιώτες των χωρών – μελών της Αφρικανικής Ένωσης να παρακολουθούν το αποτρόπαιο θέαμα.

Σε φωτογραφίες από το συμβάν, στρατιώτης εμφανίζεται να τον κλοτσά στο κεφάλι, το οποίο είναι ήδη ματωμένο, ενώ έτερος στρατιωτικός ετοιμάζεται να του καταφέρει χτύπημα με μαχαίρι στα πλευρά.

EURONEWS

Μάρτυρες σημείωσαν ότι το πτώμα διαμελίστηκε και κάηκε πριν οι άνδρες της αφρικανικής στρατιωτικής αποστολής διαλύσουν το πλήθος με δακρυγόνα και πυροβολισμούς στον αέρα.

Η τελετή αφορούσε την ανασυγκρότηση του στρατού της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας ο οποίος είχε διαλυθεί κατά το πραξικόπημα του Μαρτίου του 2013, όταν την εξουσία ανέλαβε ο ηγέτης των ανταρτών Σελεκά Μισέλ Τζοτοντιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή