Η Microsoft εξαγοράζει τα δικαιώματα του Gears of War

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 10:51
UPD:10:51
gearsofwar.xbox.com

Το σύνολο των τεσσάρων τίτλων που απαρτίζουν τη σειρά Gears of War εκδόθηκαν από τη Microsoft, με τον πρώτο να κάνει την εμφάνισή του το 2006 και τον τελευταίο να κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2013.

A- A A+

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft, η θυγατρική της, Microsoft Studios, εξαγόρασε τα δικαιώματα της σειράς video games Gears of War, από την Epic Games.

Βάσει της συμφωνίας η Microsoft Studios θα αποκτήσει τα εμπορικά δικαιώματα τόσο για τους υπάρχοντες τίτλους της σειράς όσο και για τους μελλοντικούς, μεταβιβάζοντας παράλληλα την ανάπτυξη μελλοντικών τίτλων στην Black Tusk Studios (πρώην Microsoft Vancouver). Παράλληλα, ο Rod Fergusson, πρώην διευθυντής παραγωγής της Epic Games για τη σειρά Gears of War, θα μεταπηδήσει και ο ίδιος στη Microsoft αναλαμβάνοντας «ρόλο κλειδί» εντός της Black Tusk, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί η ακριβής του θέση. 

Από την πλευρά της η Epic Games με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει τη στενή της συνεργασία με τη Microsoft, προσφέροντας υποστήριξη στη νέα κονσόλα Xbox One. Παράλληλα, θα συνεχίσει να προσφέρει την τεχνολογία Unreal Engine 4 προς τη Microsoft για τις ανάγκες των μελλοντικών της τίτλων.

Το σύνολο των τεσσάρων τίτλων που απαρτίζουν τη σειρά Gears of War εκδόθηκαν από τη Microsoft, με τον πρώτο να κάνει την εμφάνισή του το 2006 και τον τελευταίο (Gears of War: Judgment) να κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2013. Αρχικά η σειρά ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά για την πλατφόρμα Xbox 360, αλλά στη συνέχεια μεταπήδησε και στους προσωπικούς υπολογιστές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η συμφωνία είναι παρόμοια με αυτή που αφορούσε την εξαγορά των δικαιωμάτων του Halo από την εταιρεία ανάπτυξης Bungie. Σε εκείνη την περίπτωση η Microsoft αγόρασε τα δικαιώματα και στη συνέχεια μεταβίβασε τις αρμοδιότητες ανάπτυξης σε μία νέα εταιρεία, τότε ήταν η 343 Industries, η οποία και ανέλαβε το λανσάρισμα του Halo 4.

Η εν λόγω κίνηση της Microsoft θα μπορούσε να μεταφραστεί σαν μια προσπάθεια περαιτέρω ενδυνάμωσης του περιεχομένου που προσφέρει μέσω των Xbox One και Xbox 360. Άλλωστε η σειρά Gears of War όπως και η σειρά Halo, αποτελούν blockbuster τίτλους για την αμερικανική εταιρεία.

Προτεινόμενα για εσάς