«Having their Say»: Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τους νέους Ευρωπαίους

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 21:11
UPD:21:21

Μανώλης Συμεωνίδης.

A- A A+

Την έκθεση φωτογραφίας «Having their say», με θέμα τη ζωή των νέων Ευρωπαίων, διοργανώνει στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας η νορβηγική πρεσβεία, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Η έκθεση, η οποία ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό από τις 28 Μαρτίου ως τις 25 Απριλίου, αποτελεί ένα εν εξελίξει έργο φωτογραφικής καταγραφής των πτυχών της ζωής των νέων Ευρωπαίων σε μια χρονική περίοδο όπου η Ευρώπη βιώνει μεγάλη αβεβαιότητα, με πολλές προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα.

Μανώλης Συμεωνίδης.

Η έκθεση γεννήθηκε στα πλαίσια του project «Sea Change» το οποίο ξεκίνησε το 2012 με τη χρηματοδότηση των ΕΕΑ

Grants και Norway Grants, αναθέτοντας σε διακεκριμένους φωτογράφους από την Τσεχία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα να καταγράψουνστιγμές της νεολαίας των χωρών τους.

Παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες των πέντε χωρών σε «διάλογο» με τις φωτογραφίες νέων Aθηναίων που θα ανταποκριθούν στο αντίστοιχο open call, το οποίο είναι ήδη ενεργό μέσω σελίδας στο facebook, η έκθεση, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, στοχεύει στη δημιουργία ενός πυρήνα διαλόγου που θα αποκαλύψει την συνεχή και έντονη παρουσία των νέων στον χώρο, τις ανάγκες τους για έκφραση μέσω του χώρου, την επιθυμία τους να συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα, να νιώθουν την υπευθυνότητα ότι λαμβάνουν δράση. Την απαράμιλλη ικανότητά τους να ανα-μορφώνουν ένα graffiti σε εικαστική τοιχογραφία.

Η έκθεση φωτογραφίας θα πλαισιώνεται και από παράλληλες δράσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή