Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν περίμεναν άδικα κυβερνητικούς αξιωματούχους για συνομιλίες

Σύγχυση για το τι συνέβη μεταξύ αρχών και εκπροσώπων των ισλαμιστών μαχητών
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 16:04
UPD:16:10
REUTERS/MIAN KHURSHEED

Ο Μαουλάνα Σαμιούλ Χακ (στο κέντρο), πακιστανός κληρικός ο οποίος ορίστηκε ως εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι η ομάδα του περίμενε για ώρες τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι τελικώς δεν εμφανίστηκαν.

A- A A+

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων του Πακιστάν και τριμελούς ομάδας οι οποίοι εκπροσωπεί τους Ταλιμπάν αναβλήθηκαν την Τρίτη, καθώς οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής πλευράς δεν προσήλθαν τελικώς για τον πρώτο γύρο.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ έχει ασκήσει πιέσεις για να δοθεί ένα τέλος στη στρατιωτική αντιπαράθεση με τους ισλαμιστές μαχητές. Και οι δύο πλευρές είχαν ορίσει εκπροσώπους, οι οποίοι θα είχαν συνάντηση στο Ισλαμαμπάντ την Τρίτη.

Ο Μαουλάνα Σαμιούλ Χακ, ωστόσο, πακιστανός κληρικός ο οποίος ορίστηκε ως εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι η ομάδα του περίμενε για ώρες τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίοι τελικώς δεν εμφανίστηκαν.

Ο πακιστανός αξιωματούχος Ραχιμουλάχ Γιουσουφζάι τόνισε ότι η πλευρά της κυβέρνησης ανέμενε τον ορισμό αντιπροσωπείας των Ταλιμπάν, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους ισλαμιστές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή