Μπλε σακίδια ώμου της Unicef για μαθητές χρησιμοποιεί ο στρατός του Ν. Σουδάν

Καταγγελία της οργάνωσης
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 12:55
UPD:13:05
Reuters/ANDREEA CAMPEANU
A- A A+

«Ιδιαίτερα ανήσυχη» δήλωσε τη Δευτέρα η Unicef για τη χρήση από πλευράς του στρατού του Νότιου Σουδάν υλικών, κυρίως μπλε σακιδίων ώμου, τα οποία προορίζονταν για παιδιά.

Η αντίδραση της διεθνούς οργάνωσης αρωγής για τα παιδιά ήρθε ως αποτέλεσμα φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζονται πάνοπλοι νοτιοσουδανοί στρατιώτες να φέρουν τα χαρακτηριστικά μπλε σακίδια τα οποία επιγράφονται «Πίσω στο Σχολείο».

«Είμαστε τρομερά ανήσυχοι όταν βλέπουμε την κατάφωρη κατάχρηση του εκπαιδευτικού υλικού το οποίο έχει παράσχει η UNICEF να χρησιμοποιείται από εμπλεκόμενους σε μάχες», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης Σάρα Κρόου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κ. Κρόου σημείωσε ακόμη ότι οι λεηλασίες ανθρωπιστικού υλικού κατά τη διάρκεια των μαχών στο Νότιο Σουδάν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη, ενώ πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένες κλοπές δείχνουν πλήρη έλλειψη σεβασμού στο έργο των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Στις λεηλασίες προχώρησαν, σύμφωνα με στοιχεία διάφορων οργανώσεων, τόσο τα κυβερνητικά στρατεύματα όσο και οι αντάρτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή