Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 12:02
UPD:12:08
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Για την υπόθεση συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη δύο άνδρες 25 και 28 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 24, 29 και 31 ετών, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη ο 28χρονος συλληφθείς. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε στο όχημά του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα καλάσνικοφ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τόσο του ίδιου, όσο και του 25χρονου εντοπίστηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2,1 κιλών, χρηματικό ποσό 920 ευρώ,  ένα χαρτονόμισμα αμφιβόλου γνησιότητας, ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου και ένα πλαστικό πιστόλι εκτόξευσης πλαστικών σφαιριδίων.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, στις 25 Ιανουαρίου οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων πήγαν μαζί με άγνωστο συνεργό τους στην Ηγουμενίτσα, από όπου την επόμενη μέτη παρέλαβα από έναν Αλβανό περίπου 35 κιλά κάνναβης. Στη συνέχεια η 31χρονη συλληφθείσα νοίκιασε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ενεπλάκη στο τροχαίο για να το χρησιμοποιήσουν τα μέλη της σπείρας σαν μέσο μεταφοράς για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες κατάφεραν να διαθέσουν περίπου 33 κιλά από την ποσότητα της κάνναβης που είχαν παραλάβει, ενώ έκρυψαν την υπόλοιπη στην οικία του 25χρονου.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος συλληφθείς είχε αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους, πέρυσι τον Απρίλιο από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας όπου κρατείτο εκτίοντας ποινή κάθειρξης 18 ετών και τριών μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή