Παπανδρέου: «Ναι» στη συναίνεση όχι όμως μέσω παρασκηνιακών διαδικασιών

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2004 16:44
UPD:16:47
A- A A+

«Μπορεί να υπάρξει συναίνεση αλλά υπόγειοι διάδρομοι ή εξουσιοδοτημένοι εκ μέρους μου δεν υπάρχουν», υπογράμμισε σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του από τη Νεμέα, διαψεύδοντας δημοσιεύματα σχετικά με μυστικές επαφές κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εξεύρευση συναίνεσης στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι εκλογές γίνονται κανονικά στο τέλος της τετραετίας, αν όμως δεν υπάρξει συναίνεση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε είναι πιθανό να γίνουν εκλογές το Μάρτιο. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πάντως, ότι αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, την ευθύνη θα φέρει η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθέτηση των προεκλογικών της υποσχέσεων προς τους αγρότες. «Επτά μήνες μετά τις εκλογές, οι εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν καμία πια αξιοπιστία. Είναι ξεχασμένες εξαγγελίες για τον αγρότη. Και αυτό το αισθάνεται ο αγρότης πάρα πολύ σκληρά, με πολύ μειωμένες τιμές, λόγω μιας πολιτικής που βοηθά τους εμπόρους. Τιμές που είναι στο μισό ή και στο 1/3 των περσινών τιμών, χωρίς να υπάρχει όφελος για τον καταναλωτή», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχει μία πολιτική που δεν παίρνει μέτρα, δεν συμβάλλει στη στήριξη του αγρότη, στην προσπάθεια αξιοποίησης των νέων προγραμμάτων του Γ' ΚΠΣ, -κανένα πρόγραμμα δεν έχει εγκριθεί τους τελευταίους μήνες για τον αγροτικό τομέα- και στην προσπάθεια εφαρμογής της νέας Κοινοτικής Αγροτικής Πολιτικής που έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει μέχρι το 2013 το εισόδημα του αγρότη», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση αφήνει τον αγροτικό κόσμο ως ένα ξέφραγο αμπέλι απέναντι στις αθρόες εισαγωγές οι οποίες βοηθούν μεν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα αλλά έχουν χτυπήσει και την εγχώρια παραγωγή αλλά και την ποιότητα της παραγωγής για τον καταναλωτή».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις ώστε να στηρίξει τα χαμηλά εισοδήματα, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους και πρότεινε την παροχή επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ερωτηθείς τέλος, για τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας σχετικά με τις μετεγγραφές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου σχολίασε : «Η προσπάθεια να μεταθέτουν συνεχώς το πρόβλημα της κυβέρνησης στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ είναι μια προσπάθεια που δεν περνά πλέον στον κόσμο». «Ας κοιτάξουν τα προβλήματα τα πραγματικά του ελληνικού λαού. Εμείς έχουμε πει ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε μεγάλα θέματα. Είμαστε μια αντιπολίτευση υπεύθυνη διότι πονάμε τα προβλήματα του τόπου. Ας δουν μπροστά τα προβλήματα και ας μην ασχολούνται συνεχώς με το παρελθόν και με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Διότι η πραγματικότητα προχωρά και η πραγματικότητα ζητά λύσεις», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

«Δυστυχώς», συνέχισε ο πρόεδρος τους ΠΑΣΟΚ, «η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει ότι επτά μήνες δεν έχει μπορέσει να προωθήσει σε κανένα τομέα λύσεις. Αντιθέτως έχει κάνει σοβαρότατα λάθη σε πάρα πολύ σημαντικούς τομείς όπως η οικονομία. Λάθη τα οποία ήδη αρχίζει και πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή