Υεμένη: Δύο νεκροί από την έκρηξη σε στρατιωτικό λεωφορείο

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2014 09:32
UPD:10:26
REUTERS/Khaled Abdullah

Τρεις ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν χθες την πρωτεύουσα της Υεμένης Σανάα, κοντά στο υπουργείο Άμυνας, την κεντρική τράπεζα και το σπίτι του πρώην προέδρου.

A- A A+

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας σε λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες στη Σαναά της Υεμένης.

Σύμφωνα με ιατρική πηγή,  δύο άνθρωποι, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί σε γειτονικό στρατιωτικό νοσοκομείο, εξέπνευσαν. Αστυνομική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα πως είχαν τραυματισθεί οκτώ άνθρωποι, ενώ σύμφωνα με στρατιωτική πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου οι τραυματίες ανέρχονταν σε 13.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, όμως προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης είχε γίνει στο παρελθόν στόχος μαχητικών ισλαμιστών.

REUTERS

Η σημερινή έκρηξη ήλθε μετά από μία σειρά συμβάντων που την τελευταία εβδομάδα πλήττουν την ασφάλεια στη χώρα - σύμμαχο των ΗΠΑ. Δύο Δυτικοί έχουν απαχθεί από την Παρασκευή και τρεις εκρήξεις κοντά στη γαλλική πρεσβεία, στο υπουργείο Άμυνας και στην κεντρική τράπεζα συγκλόνισαν την πρωτεύουσα αργά το βράδυ της Κυριακής.

Στην Υεμένη επικρατεί αναταραχή μετά τις μαζικές διαδηλώσεις του 2011 οι οποίες εξανάγκασαν τον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ να αποχωρήσει.

Η χώρα, η οποία συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία και στο έδαφός της επιχειρεί ένας από τους πιο δραστήριους κλάδους της αλ-Κάιντα, δίνει μάχη εναντίον της αστάθειας, των εσωτερικών συγκρούσεων και της κακής διακυβέρνησης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή