Οδ. Βουδούρης: Προέχει η συνεργασία όχι η κριτική

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 18:04
UPD:18:09
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για την υποψηφιότητά του, ο κ. Βουδούρης(φωτ. αρχείου) εξήγησε ότι του έγινε πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα να κατέλθει στην Πελοπόννησο με την στήριξη του κόμματος.

A- A A+

Την κριτική του Π. Λαφαζάνη για την υποψηφιότητά του σχολίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στον Alpha 965 της Θεσσαλονίκης.

«Ο κ. Λαφαζάνης πιθανώς να ξεχνάει ότι έχω διαγραφεί δύο φορές, επειδή δεν έχω υποκύψει σε μνημονιακούς εκβιασμούς. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι λάθος συζήτηση, ο κ. Λαφαζάνης πολύ σωστά κάνει κριτική στη δική μου στάση και άλλη τόση κριτική κάνω εγώ στη στάση του κ. Λαφαζάνη τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε ο κ. Βουδούρης.

Το θέμα, πρόσθεσε, «δεν είναι τώρα να κάνουμε κριτική, τι έκανε ο ένας και τι έκανε ο άλλος, το θέμα είναι: υπάρχει αυτή τη στιγμή, τώρα, ένα κοινό πεδίο για να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία ή δεν υπάρχει; Αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ εγώ να μπω στην εσωκομματική τους συζήτηση. Δεν θέλω να μπω».

Για την υποψηφιότητά του, ο κ. Βουδούρης εξήγησε ότι του έγινε πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα να κατέλθει στην Πελοπόννησο με την στήριξη του κόμματος.

«Εγώ εξαρχής, καταρχήν, εξέφρασα την τιμή που αποτελεί αυτή η πρόταση, αλλά επίσης διευκρίνισα ότι εμάς (όταν λέω εμάς η πολιτική μας κίνηση η “Κοινωνία Πρώτα”) μας ενδιαφέρει μια τέτοια πολιτική, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής. Η δική μας άποψη είναι ότι για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, αυτή τη μνημονιακή φιλελεύθερη πολιτική, χρειάζεται μια ευρύτερη συμμαχία προοδευτικών δημοκρατικών αριστερών δυνάμεων», σημείωσε.

Όπως επισήμανε, «εφόσον υπάρχει αυτή η επιλογή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να ανοιχτεί, εμείς είμαστε παρόντες, θα προχωρήσουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή