«Είμαι αθώος» επανέλαβε ο Λεωνίδας Σαμπάνης

Δύο ώρες διήρκεσε η κατάθεσή του στους αρμόδιους εισαγγελείς
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2004 12:41
A- A A+

Περίπου δυο ώρες διήρκεσε η κατάθεση του Ολυμπιονίκη, Λεωνίδα Σαμπάνη, στους εισαγγελείς Σπύρο Μουζακίτη και Αθηνά Θεοδωροπούλου, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για το ντόπινγκ. Ο Σαμπάνης είχε κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου, για παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ.

Σε γραπτό υπόμνημα που παρέδωσε ο έλληνας αρσιβαρίστας, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Ένας αθλητής με τη δική μου εμπειρία γνωρίζει ότι οι ορμόνες είναι η ευκολότερη ανιχνεύσιμη ουσία στον έλεγχο αντιντόπινγκ. Γνωρίζω ότι σε όλους τους διεθνείς αγώνες όσοι ανεβαίνουν στο βάθρο, ελέγχονται καθώς και άλλοι δυο ή τρεις δειγματοληπτικά. Θα ήμουν παράφρων ή αυτόχειρας, αν εν γνώσει μου ελάμβανα μια τέτοια ουσία και την ίδια στιγμή αγωνιζόμουν λυσσαλέα για να πάρω το μετάλλιο».

Για την ουσία τεστοστερόνη που είχε ανιχνευθεί σε υψηλά επίπεδα στο αίμα του, ο Λεωνίδας Σαμπάνης επισημαίνει στο υπόμνημα: «Η τεστοστερόνη δεν έχει καμιά σχέση με τη βελτίωση της επίδοσης των αθλητών της άρσης βαρών».

Ο Σαμπάνης εξερχόμενος από το εισαγγελικό γραφείο, επανέλαβε ότι είναι αθώος, ενώ το ίδιο υπογράμμισαν και οι συναθλητές του Πύρρος Δήμας και Βίκτωρας Μήτρου, οι οποίοι τον συνόδευαν εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους προς τον συναθλητή τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή