Νίκη «βάλσαμο» για Πλατανιά, 2-1 τον ΠΑΟΚ

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014 21:20
UPD:21:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Το πρώτο τρίποντο στην ιστορία του Πλατανιά επί του ΠΑΟΚ ήταν «οξυγόνο» για τους Κρήτες που ξεκόλλησαν -προσωρινά, έστω- από τις τελευταίες θέσεις της «διακεκαυμένης ζώνης» του υποβιβασμού.

A- A A+

Ο Πλατανιάς έβαλε τέλος στα όποιες ελπίδες είχαν απομείνει στον ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, μετά τη νίκη επί της μακεδονικής ομάδας με 2-1 στα Περιβόλια, στην τελευταία αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής.

Το συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, που γνώρισε την τέταρτη φετινή ήττα και δεύτερη συνεχή εκτός έδρας μετά το 0-2 στη Νέα Σμύρνη, απέχει πια 14 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, ενώ ο τρίτος Ατρόμητος έχει πλησιάσει στους πέντε.

Από την άλλη, το πρώτο τρίποντο στην ιστορία του Πλατανιά επί του ΠΑΟΚ ήταν «οξυγόνο» για τους Κρήτες, που ξεκόλλησαν -προσωρινά, έστω- από τις τελευταίες θέσεις της «διακεκαυμένης ζώνης» του υποβιβασμού

Ο ΠΑΟΚ πήρε νωρίς το προβάδισμα στο σκορ με τον Αθανασιάδη να επιστρέφει στα γκολ, όταν στο 10ο λεπτό ο Αθανασιάδης κινήθηκε υποδειγματικά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, στην εξαιρετική πάσα του Κατσουράνη και νίκησε τον Γεωργαλλίδη για το 0-1.

Η πίεση του «Δικέφαλου» είχε προκαλέσει αγωνιστική ασφυξία στους γηπεδούχους, που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να οργανώσουν παιχνίδι, αλλά ενάντια στη ροή του αγώνα ο Πλατανιάς έφτασε στην ισοφάριση στο 36΄ με τον Κάταϊ, όταν σε καλά οργανωμένη αντεπίθεση ο Σέρβος επιθετικός πρόλαβε τον Σπυρόπουλο και έκανε το 1-1.

Οι Χανιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να μπουν μπροστά στο σκορ στο 44΄, όταν σε σέντρα του Μπέλιτς ο Τόρες σηκώθηκε μόνος και ανενόχλητος αλλά αστόχησε στην κεφαλιά. Ο Ισπανός πήρε όμως πίσω το… αίμα του στο 68΄, όταν σε νέα αντεπίθεση της ομάδας του ο Κάταϊ τού «έσπασε» την μπάλα κι εκείνος με συρτό σουτ έκανε το 2-1.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Από εκεί και ύστερα το παιχνίδι απέκτησε πολύ γρήγορο ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να ρισκάρει ρίχνοντας όλο το βάρος στην επίθεση και τον Πλατανιά να βρίσκει πολύ χώρο αλλά τον Κάταϊ να μην έχει την τελική πάσα σε μία-δύο περιπτώσεις και τους φιλοξενούμενους να χάνουν τη μεγάλη ευκαιρία στο 89΄, όταν ο Αγκιλέρα απέκρουσε στη γραμμή το σουτ του Λίνο.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις